18. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Digitalizacija – lakše do podataka

Digitalizacija kulturne građe projekat je nakon Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu radi kontinuirano počev od 2016. godine.  Cilj im je, kako kažu, lakši i brži pristup informacijama i želja da pre svega mlade zainteresuju za istoriju Pančeva i Južnog Banata.

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu vredno radi na digitalizaciji nepokretni hkulturnih dobara.To je proces koji zahteva puno vremena, truda i novčanih ulaganja, kažev.d. direktoraZavoda Grozdana Milenkov.

Mlade je najteže zainteresovati za izučavanje kulture i istorije, a one sadrže mnogo zanimljivih i važnih informacija, dodaje Grozdana Milenkov.

Korišćenje QR koda je jednostavno. Potrebna vam je aplikacija za očitavanje QR koda koju skinete u svoj telefon, a zatim telefon približite tabli na kojoj se QR kod nalazi. Dobićete link sajta Zavoda za zaštitu spomenika sa svim podacima o kulturnoj ustanovi ili spomeniku ispred koga se nalazite.

 

Related posts

Srbija protiv Litvanije za overu prvog mesta u grupi LN

Nikola Toadjer

U poslednja 24 sata obolelo novih 351, preminulo 11 osoba

Katarina Popović

Doživotna za ubicu bebe iz Vršca!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija