5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Mladi Pančevci pokazali humanost donirajući najdragoceniju tečnost

Tradicionalna akcija davanja krvi u Crvenom krstu Pančevu održana je i ove srede. Veliki broj mladih Pančevaca danas je pokazao svoju humanost.

Dobrovoljni davaoci krvi i ove srede imali su priliku da krv doniraju u prostorijama Crvenog krsta u ulici Žarka Zrenjanina 15.  Davoci ističu da je humanost sama po sebi dovoljan razlog za redovno doniranje krvi.

Pored humanosti za organizovanje ovonedeljne akcije postojao je još jedan važan povod.


Iz Crvenog krsta ističu da su u potpunosti ispunjeni  svi uslovi propisani od strane Republike Srbije a u cilju prevencije širenja prevencije korona virusa. Zaštitna oprema je obavezna kako za osoblje Crvenog krsta tako i za dobrovoljne davaoce. Na pola akcije vrši se potpuna dezinfekcija prostorija. Današnji odziv je zadovoljavajući, ali iz Crvenog krsta apeluju da se humanost nastavi i u narednim nedeljama.

 

U skladu sa većom potrebom za sledeću nedelju biće organizovana vanredna akcija davanja krvi. Biće održana u četvrtak, a tačno vreme akcije biće objavljeno na zvaničnom sajtu Crvenog krsta i društvenim mrežama.

Related posts

Slatka škola: Poslastice na radost svih

Nikoleta Dragaš

Dušan Jevrić novi trener „Železničara“

Nikoleta Dragaš

Prevrnula se cisterna na putu za Beograd

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija