27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ekstremne levičarske organizacije u Srbiji: Šta je “P.A.O.R”?

U gradu Zrenjaninu deluje jedna od ekstremnijih levičarskih organizacija u Srbiji pod nazivom “P.A.O.R”. Naziv  “P.A.O.R” je skraćenica za “Panonska antifašistička organizacija”. Ova organizacija okuplja pedesetak ekstremnih levičara u gradu Zrenjaninu i njegovoj okolini. Njihove akcije nisu vezane samo za Zrenjanin i okolinu već  sarađuju i  sa drugim esktremistima iz cele Vojvodine, sa kojima izvode svoje akcije protiv države Srbije.

Organizacija “P.A.O.R” izvodi različite akcije protiv države Srbije i njenih građana. Pre pet godina članovi “P.A.O.R”-a su u saradnji sa bošnjačkom obaveštajnom službom(OSA) organizovali šetnju od Šapca do Srebrenice. Cilj ove akcije je bio da se Srbija još jednom optuži za zločine u Srebrenici i da joj se sroza međunarodni ugled. Najveća opasnost koja preti od ove organizacije je to što je određen broj članova ove organizacije povezan sa bošnjačkim tajnim službama. Vođe “Panonske antifašističke organizacije” su : Marija Papić Đurić, Srđan Papić Đurić, Milan Radanović i drugi… O članovima ove organizacije pisaćemo u nekom od narednih tekstova.

Jedan od zadataka “Panonske antifašističke organizacije” je i napadi na Srpsku Pravoslavnu Crkvu i njeno sveštenstvo. U svojim napadima često Srpsku Pravoslavnu Crkvu nazivaju fašističkom. U jednom od svojih napada nazvali su pokojnog Patrijarha Pavla fašistom. Ova organizacije je podržala akciju beogradskih levičara u Beogradu koji su oskrnavili spomenik pokojnom Patrijarhu Pavlu. “Panonska antifašitička organizacija” ima i svoj broj mobilnog telefona sa kojeg vrbuju nove članove. Broj tog mobilnog je 062-840-1268. Pošaljite im poruku kojom ćete izraziti svoje mišljenje o njihovom delovanju u Srbiji.

Članovi ove organizacije su takođe napadali članove patriotskog udruženja Petrovgrad koji su želeli da Zrenjanin ponese naziv koji je nekada imao pre dolaska komunista na vlast. Članovi ove organizacije su aktivno učestvovali u nasilnim protestima koji su se održali u Beogradu i Novom Sadu. Učestvovali su takođe i u blokiranju auto-puta Beograd-Novi Sad. Miran Pogačar koji je uhapšen kao vođa nasilnog protesta u Novom Sadu je blizak prijatelj vođa organizacije “P.A.O.R.”.

izvor i foto:Prismotra

Related posts

NIS-ov karavan društvene odgovornosti: Uručena vredna donacija Domu zdravlja Pančevo

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić s Falkonijem o budućnosti politike proširenja EU

Zorana Stekovic

Vučić: Srbija pouzdan partner; Putin: Moskva deli zabrinutost zbog KiM

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija