28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić predstavio program za dalji razvoj Srbije: Sada je 2.000 hospitalizovanih manje nego pre deset dana

Predsednik Vučić na današnjoj konferenciji predstavlja planove i programe za dalji razvoj i budućnost Srbije. Predsednik je rekao da ima četiri teme koje pokušati danas da obradi, dve političke i dve ekonomske.

Ističe da želi da saošti da je do jutros bilo hospitalozivano 3.215 lica, što govori da je situacija povoljni nego pre 15 dana.

„Nikako nije vreme za opuštanje, već da budemo još odgovorniji i ozbiljniji u pristupu borbe sa infekcijom“, rekao je Vučić i dodao da je najveći broj umrlih starije životne dobi.

Vučić je rekao da je za nas važno da vidimo svakodnevno smanjenje procenta obolelih i dodaje da ukoliko budemo odgovorni biće još bolji rezultati.

„U ponedeljak kreće izgradnja kovid bolnice u Kruševcu. Ukoliko bude uspešno rešen problem sa vakcinom, ta bolnica biće multifunkcionalna i primaće sve bolesnike“, rekao je Vučić dodajući da je to važno za pripremu terena za jesen.

Kako kaže, najbitnije je da se brinemo o lekarima i medicinskim sestrama, jer dodaje, jedan deo njih zbog umora mora da dobije odmor, makar i sedam ili deset dana.

„Istovremeno moramo da vodimo računa i o drugim pacijentima, pre svega kardiovaskularnim i onkološkim. Ono što je važno jeste da smo i u ovom periodu primali sve hronične bolesnike. Na onlkološkom institutu nemamo listu čekanja za lečenje od karcinoma dojke. Čestitam lekarima i našem zdravstvu na tome. To mora da bude još brže“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se krenulo u izgradnju KC Beograd i uskoro kreće i KC Novi Sad, ali dodaje da sse u roku od deset dana kreće u obnovu i rekonstrukciju bolnica u Vranju, Pirotu, Kikindi i Ćupriji.

„U Bežanisjkoj kosi idemo u izgradnju dva dodatna onkološka bloka, u kojima će biti omogućene i hemoterapije i zračenja“, rekao je Vučić.

foto:tanjug.rs

Related posts

VUČIĆ ZA RTS : Smeta im kad kažu „Srbija zove“??

Mica Milakov

Predsednik Vučić za Juronjuz: „Dosadilo mi je da mi evropski lideri drže predavanja o bliskim vezama sa Rusijom i Kinom“

Nikoleta Dragaš

Crvena zvezda slavi 75. godina postojanja

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija