27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin: Ako „Oluja“ nije etničko čišćenje, šta slavite u Kninu?

„Ako „Oluja“ nije bila etničko čišćenje šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba? Nije dovoljno naći Srbina koji učestvuje u proslavi proterivanja njegovog naroda, da bi „Oluja“ postala legitimna i bezgrešna. Nije Milošević dovučen u Knin da bi Srbima bilo bolje, već da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni“ – rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući hrvatskom ministru spoljnih i evropskih poslova Grliću koji je izjavio „da je netačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je operacija hrvatske vojske i policije „Oluja“ bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata te da se Vučić meša u unutrašnja politička pitanja Hrvatske“.

– Nije dovoljno spustiti cvet na jedno od mesta ubijanja Srba, a reći da je proterivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u „Oluji“ čin milosrđa, nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina – naglasio je ministar Vulin.

foto:tanjug.rs

Related posts

Servisne informacije za 17.03.2020

Katarina Popović

PS: Pretnje Vučiću i Vulinu jezive

Zorana Stekovic

Marinika Tepić od narko-dilera tražila da novinara Milakova “iseli iz Pančeva”

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija