24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vulinu Zlatna plaketa

Zlatna plaketa za lični doprinos razvoju vazduhoplovnog sporta u Srbiji dodeljena je ministru odbrane Aleksandru Vulinu na današnjem sastanku sa predstavnicima Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Plaketu je ministru Vulinu uručio predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, u prisustvu članova tog saveza, a dres padobranske reprezentacije Srbije ministru odbrane uručio je sekretar Saveza Željko Ovuka.

Zahvaljujući na dodeljenom priznanju, ministar Vulin je na sastanku najavio intenzivniju saradnju sa avio klubovima i klubovima padobranaca, posebno ukazujući na značaj dosadašnje saradnje Vazduhoplovnog saveza Srbije sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Predsednik Saveza Bulatović uputio je zahvalnost ministru Vulinu za sve što je činio za taj Savez u prethodnom periodu, naglašavajući da je Plaketa koja je ministru danas uručena odraz toga.

Tokom današnjeg sastanka, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, kao i o mogućnostima za njeno unapređenje u narednom periodu. Posebno je naglašen značaj saradnje sportskog i vojnog vazduhoplovstva u cilju međusobnog razvoja i jačanja kapaciteta.

Ukazano je da je posebno značajna pomoć koju Ministarstvo odbrane pruža prilikom organizovanja Državnog prvenstva u padobranstvu, Balkanskog skoka prijateljstva, kako i sportistima koji su članovi tog saveza.

Za izuzetan doprinos vazduhoplovnom sportu ministru Vulinu prošle godine dodeljeno je specijalno i za Vazduhoplovni savez Srbije najvažnije priznanje „Zlatni orao“.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije, kao jedan od najvažnijih saradnika Vazduhoplovnog saveza Srbije na polju vazduhoplovstva, svake godine pomaže u realizaciji vazduhoplovnih aktivnosti iz delokruga rada Ministarstva odbrane i Vazduhoplovnog saveza Srbije.

foto:tanjug.rs

Related posts

Đorđević čestitao Uskrs svim građanima Srbije koji praznik slave po Gregorijanskom kalendaru

Katarina Popović

Sedma Fijakerijada u Ilandži

Luka Tešanović

Vučić: Dokazano je da smo govorili istinu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija