28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vulinu Zlatna plaketa

Zlatna plaketa za lični doprinos razvoju vazduhoplovnog sporta u Srbiji dodeljena je ministru odbrane Aleksandru Vulinu na današnjem sastanku sa predstavnicima Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Plaketu je ministru Vulinu uručio predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, u prisustvu članova tog saveza, a dres padobranske reprezentacije Srbije ministru odbrane uručio je sekretar Saveza Željko Ovuka.

Zahvaljujući na dodeljenom priznanju, ministar Vulin je na sastanku najavio intenzivniju saradnju sa avio klubovima i klubovima padobranaca, posebno ukazujući na značaj dosadašnje saradnje Vazduhoplovnog saveza Srbije sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Predsednik Saveza Bulatović uputio je zahvalnost ministru Vulinu za sve što je činio za taj Savez u prethodnom periodu, naglašavajući da je Plaketa koja je ministru danas uručena odraz toga.

Tokom današnjeg sastanka, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, kao i o mogućnostima za njeno unapređenje u narednom periodu. Posebno je naglašen značaj saradnje sportskog i vojnog vazduhoplovstva u cilju međusobnog razvoja i jačanja kapaciteta.

Ukazano je da je posebno značajna pomoć koju Ministarstvo odbrane pruža prilikom organizovanja Državnog prvenstva u padobranstvu, Balkanskog skoka prijateljstva, kako i sportistima koji su članovi tog saveza.

Za izuzetan doprinos vazduhoplovnom sportu ministru Vulinu prošle godine dodeljeno je specijalno i za Vazduhoplovni savez Srbije najvažnije priznanje „Zlatni orao“.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije, kao jedan od najvažnijih saradnika Vazduhoplovnog saveza Srbije na polju vazduhoplovstva, svake godine pomaže u realizaciji vazduhoplovnih aktivnosti iz delokruga rada Ministarstva odbrane i Vazduhoplovnog saveza Srbije.

foto:tanjug.rs

Related posts

VUČIĆ: Može Tači da juri Putina koliko hoće, RUSIJA NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO!

Jasmina Petkovic

Četiri godine uspeha Džudo kluba „Jedinstvo“

Zorana Stekovic

Vučić sa rektorom Azerbejdžanskog univerziteta za jezike

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija