27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministarstvo doniralo 3.000 maski osobama sa invaliditetom

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja doniralo je Nacionalnoj organizaciji osoba sa invaliditetom Srbije 3.000 zaštitnih maski koje su danas uručili ministar Zoran Đorđević i pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Maske će biti prosleđene savezima širom Srbije, a ministar Đorđević je izrazio uverenje da će dodatno zaštititi članove te organizacije od zarazne bolesti COVID-19 i omogućiti im bezbedan rad.

Tokom sastanka sa delegacijom Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, tema je bila i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, naveo je Đorđević.

„S obzirom na to da je u planu izrada novog Zakona o socijalnoj zaštiti, a u želji da poboljšamo položaj osoba sa invaliditetom, dogovor je da u izradi novog zakona učestvuje i predstavnik Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije“, istakao je Đorđević.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Đorđević je dodao da će i u buduće resorno Ministarstvo nastaviti sa pružanjem podrške organizaciji.

Đorđević je podsetio da je u uslovima vanrednih okolnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja brinulo o svim građanima pođednako te da je pokrenulo i Viber kanal „Ministarstvo rada – OSI“, kako bi svakodnevno bilo u komunikaciji sa savezima i udruženjima osoba sa invaliditetom, blagovremeno ih informišući o svim aktuelnim dešavanjima i bitnim informacijama iz nadležnosti resornog Ministarstva.

Izvršna direktorka NOOIS-a Ivanka Jovanović istakla je da je ovo druga donacija po redu od uvođenja vanrednog stanja i izrazila zahvalnost na nesebičnoj podršci koju pruža resorno Ministarstvo.

„Ova donacija je veoma značajna za naše članove u uslovima epidemije i suočavanja sa mogućnostima zaraze jer su osobe sa invaliditetom, nažalost, i dalje jedna od najugroženijih grupa kada je u pitanju virus COVID-19“, objasnila je izvršna direktorka.

Uručenju 3.000 zaštitnih maski prisustvovao je i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i potpredsednik NOOIS-a Mihailo Pajević.

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije NOOIS osnovana je 22. jula 2007. godine kao „krovna“ organizacija invalidskog pokreta u Srbiji, zastupa zajedničke interese i potrebe svih osoba sa invaliditetom i govori u ime oko 800.000 osoba sa invaliditetom i/ili njihovih pravnih zastupnika.

foto:ilustracija

Related posts

Stefanović otvorio novu zgradu za vatrogasce Lazarevca

Nikola Miloševski

Međunarodni dan slepih

Nikoleta Dragaš

Pojednostavljena procedura za upis prvaka

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija