22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Đurić rudarima Trepče: Radićemo da vam poboljšamo standard

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Dan rudara, svim rudarima na KiM, rukovodstvu i zaposlenima u Kombinatu „Trepča“, kao i rudarima u ostalim delovima Srbije, uz poruku da će država predano raditi da rudarima na KiM osigura bolje uslove rada, veće zarade i pristojan život.

„‘Trepča’ je strateški resurs, koji decenijama daje značajan doprinos razvoju naše južne pokrajine, ali i privrednom i ukupnom napretku Srbije. Častan i težak rudarski posao, duboko je ugrađen u napredak našeg energetskog sektora i razvoja KiM“, naveo je Đurić u saopštenju.

Današnji Dan rudara, kako kaže, dolazi u trenutku kada država i narod prolaze kroz teške i sudbonosne dane.

„Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Mudrom državničkom politikom, jedinstvom i slogom, moramo i možemo da zaštitimo ono što je naše i sačuvamo temelje egzistencije i opstanka srpskog naroda na KiM“, rekao je Đuić.

On je podsetio da pokrajina obiluje prirodnim lepotama i prirodnim bogatstvima, u koja spadaju i naša rudna bogatstva.

„Te resurse možemo i moramo iskoristiti predanim radom i naj tačin poboljšati život svakog pojedinca i društva u celini. Rudari su pokazali da to znaju i mogu“, poručio je Đurić.

Izvor: RTV,foto:Tanjug.rs

Related posts

Vučić o Haradinaju: Očekujem samo farsu i predstavu u Hagu

Nikoleta Dragaš

Bar-kodovi obavezni od 31. januara

Nikoleta Dragaš

I U PANČEVU IZMENJEN NAČIN UPISA U ŠKOLE: U svih 20 škola upis prvaka organizovan je elektronski putem

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija