10. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Najbolji studenti Pančeva pred sobom imaju jasne ciljeve

U Gradskoj upravi uručene su nagrade najboljim studentima i studentkinjama grada Pančeva. Oni se slažu da im je nagrada podstrek za dalje napredovanje i da bi grad trebalo da nastavi sa ovom praksom.

 

Grad Pančevo je i ove godine nagradio najuspešnije studente i studentkinje. Na listi nagrađenih našlo se 18  naših mladih sugrađana koji su školske 2019/20. prvi put upisali završnu godinu četvorogodišnjih ili dužih studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija. Takođe, bitno je i da  imaju prosečnu ocenu, tokom svih godina studiranja, najmanje 9,00. Među njima su i Nikola Tucakov sa Fakulteta političkih nauka, kao i Katarina Kračun sa Pravnog fakulteta. Oni su saglasni da im je nagrada značajna kao podstrek za dalje napredovanje.

Uz diplomu svaki student dobio je i novčanu nagradu od 30.000 dinara.

Tradicija nagrađivanja najboljih studenata traje od 2007. godine i do sada je nagradu dobilo više od 340 mladih i uspešnih Pančevaca. Nagrade dodeljuje Kancelarija za mlade grada Pančeva u saradnji sa Regionalnim Centrom za talente “Mihajlo Pupin” i gradskom upravom.

Obrazovanje je jedan od prioriteta lokalne samouprave, kao i zapošljavanje, s toga Grad Pančevo nastoji da stvori povoljno intelektualno i poslovno okruženje za potrebe mladih Pančevki i Pančevaca. Kako bi se ispoštovale mere Vlade Republike Srbije koje su na snazi u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID-19 studentima je ponaosob dodeljenja nagrada, dok je svečanost izostala.

Related posts

Predsednik Vučić sa zaposlenima u kuhinji Predsedništva

Jelena Belić

VUČIĆ: ISTORIJSKA POBEDA SRPSKE NAPREDNE STRANKE! Dve trećine glasača dalo je svoju podršku našoj listi

Nikoleta Dragaš

Danijel Stefanović ugasio požar na automobilu u Karađorđevoj

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija