24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Popa: Srbija i Rumunija iskreni prijatelji i pouzdani partneri

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Rumunije Oanu Kristinu Popu i zahvalio joj na značajnom doprinosu razvoju srpsko-rumunskih odnosa tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija veoma ceni podršku Rumunije u procesu pridruživanja EU, kao i konkretnu pomoć kroz prenos rumunskih iskustava iz tog procesa. On je istakao zahvalnost Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Ambasadorka Popa izjavila je da Srbija u Rumuniji ima iskrenog zagovornika proširenja Evropske unije na region Zapadnog Balkana, izrazivši uverenje da je i interes EU da Srbija što pre postane punopravna članica.

Predsednik Vučić i ambasadorka Popa su se saglasili da su Srbija i Rumunija iskreni prijatelji i pouzdani partneri, izrazivši uverenje da će dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa. Dvoje sagovornika su istakli da bi od najvećeg značaja bila izgradnja auto-puta ili brze saobraćajnice između Beograda i Temišvara.

Predsednik Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.

Predsednik Vučić je ambasadorki Popi poželeo mnogo uspeha na dužnosti šefa Delegacije EU u Crnoj Gori, koju uskoro preuzima.

Foto: predsednik.rs

Related posts

Vučić: Srbija testirala više nego svi u regionu

Nikola Miloševski

Češko pivo i slovačka kuhinja u Novom Sadu na festivalu „Foodplanet“

Mica Milakov

Njegoševa ulica dobija nov izgled

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija