1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Lončar zdravstvenim radnicima: Hvala na požrtvovanom radu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa zdravstvenim radnicima iz Niša, Leskovca i Vranja i tom prilikom im zahvalio na požrtvovanom radu i posvećenosti u lečenju pacijenta obolelih od Kovida 19 i borbi sa tom infekcijom.

“Ovo je važan dan, Niš je dobio novu Laboratoriju za PCR testove, a takođe sam želeo ovom prilikom da se zahvalim lekarima koji su junaci našeg doba, što će se tek u narednom periodu videti – od lekara, sestara, tehničara, spremača, servirki koji rade u crvenoj kovid zoni u Nišu, Leskovcu i Vranju”, rekao je ministar zdravlja.

Lončar je dodao da je želeo da ih ispoštuje, pozdravi i zahvali na svemu što čine u borbi sa korona virusom, ali i da vidi kako oni doživljavaju celu ovu situaciju, i kako se bore.

loncar

Foto:Tanjug
“Ne mogu da im stisnem ruku, takva su pravila, ali zahvalan sam im na svemu što čine, oni rade veoma požrtvovano, ne koriste godišnje odmore i sve što im pripada i bore se za zdravlje ljudi” rekao je ministar i pozvao građane da budu disciplinovani i poštuju sve preporuke i mere.

Dr Suzana Tomić, specijalista urgentne medicine koja radi u kovid bolnici u Vranju kaže da je počastvovana što je deo tima koji se bori sa korona virusom i leči građane i zahvalila ministarstvu što ih je podržalo u radu i obezbedilo potrebnu opremu i medikamente.

“To je sve važno u ovoj borbi sa a zahvalna sam i svim profesorima i učiteljima koji su mi omogućili da steknem znanja i koji me i dalje podržavaju i pomažu, naročito stručnjaci iz KC Niš gde teže slučajeve upućujemo na dalje lečenje”, rekla je Tomić.

Medicinska sestra iz Vranja Biljana Stamenković kaže da je od početka epidemije angažovana u Kovid bolnici, kojih ima četiri u Vranju i gde radi još 700 njenih koleginica, medicinskih sestara, koje su se kaže, takođe od prvog dana odazvale i nastoje da budu na visini zadatka.

Ističe da su od prvog dana imali svu neophodnu opremu i da je zahvaljujući požrtvovanosti, angažovanju i merama opreza od početka epidemije bila minimalna zaraženost osoblja.

Njena koleginica Marina Anđeković pohvalila je svoje kolege i istakla da kao tim funkcionišu odlično, i da ima i dobrovoljaca koji su želeli da dođu i pomognu.

“Red, rad i disciplina je nešto što je naš moto”, rekla je Anđelković.

Dr Srđan Šterović iz Opšte bolnice Leskovac istakao je da su se zahvaljujući saradnji svih, kako lekara, menadžmenta, uz pomoć države i KC Niš, Kriznog štaba grada Leskovca uspeli da postignu stabilnost situacije i da očekuju nastavak pada broja zaraženih.

“Ne bojimo se rada i virusa, to smo pokazali, funkcionišemo svi kao jedan i imamo dovoljno lekara i sestara, a očekujemo i pad broja zaraženih u narednom periodu. Nastavićemo da radimo predano i dalje”, rekao je Šterović.

Related posts

Položeni venci povodom godišnjice bombardovanja kineske ambasade

Jelena Belić

MINISTAR STEFANOVIĆ : Videćete kako izgleda 100.000 ljudi u petak 19. aprila, pa uporedite!

Mica Milakov

Vučić odgovorio protivnicima: Na vlast se dolazi samo većinom na izborima!

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija