25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Kon: Beograd prava epidemiološka bomba, apel na veću kontrolu mera

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je Beograd prava epidemiološka bomba zato što ima ogroman broj mesta gde korona virus može naglo da počne da se prenosi.

Kon je, gostujući na RTS, apelovao na poštovanje mera i na uključivanje svih inspekcijskih organa i onih koji treba da kontrolišu da li se mere sprovode.

„Jako je važno shvatiti, mi smo sada u vikendu, to je bilo vreme kada smo nekada to rešavali policijskim časom, sada toga nema i sada imamo samo sopstvenu svest i to je jako važno da se kontroliše“, istakao je Kon.

Na pitanje kakva je trenutno situacija u Srbiji i da li smo prošli vrh drugog pika prvog talasa, Kon je odgovorio da je to jako ozbiljno pitanje.

„Mi smo na visokom nivou i stabilizovala se ta krivulja, hodamo po samoj ivici, posebno u Beogradu“, dodao je Kon.

On je objasnio da kada se kaže da je virus probio epidemiološke barijere, to ne znači da epidemiolozi ne rade svoj posao, već da i dalje prate kontakte.

„Suština je da je virus u narodu i da se slobodno relativno prenosi i da je jako važno ovaj trenutak shvatiti, jer sada nemamo više policijski čas koji nam je razrešavao tu situaciju i sve ono što je propisano mora da se poštuje“, istakao je Kon.

On je podsetio da je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom tamo gde ne može da se omogući rastojanje od 1,5 metara.

Izvor: RTV

Foto: tanjug

Related posts

Turistička organizacija Vojvodine dobija prvi savremeni info-centar

Jasmina Petkovic

Novak u finalu Australijan opena

Katarina Popović

Dušan Petrović neformalni predsednik GIK: Šabac spreman da uspavljuje članove GIK-a iz redova SNS (VIDEO)

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija