28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vulin o izjavi Jeremića za Zidojče cajtung: Sve što je protiv Vučića dobiće prostor kod onih za koje je Kosovo država, a Vučić suviše Srbin

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin oštro je reagovao povodom napada i blaćenja Srbije i njene demokratije od strane Vuka Jeremića u nemačkom listu Zidojče cajtung.

– Vuk Jeremić koji je na vlast došao sa onima koji su palili Skupštinu Srbije 5. oktobra, prebacuje Vučiću manjak demokratije.

To se može objasniti medicinskim argumentima, ali političkim, nikako. Dok cvili za pomoć u Zidojče cajtungu, Jeremić traži okupaciju Srbije. Siguran da bi okupatar izabrao baš njega, Jeremić moli za ekspertsku grupu koja bi odredila vlast u Srbiji, razume se, bez izbora- naveo je lider PS-a.

Vulin je istakao da Jeremić ne voli izbore, da vodi malu, vanparlamentarnu stranku koja zavisi od Đilasa, ali da mu zato ne smeta da u nemačkim medijima zauzima prostor kao da predstavlja polovinu birača u Srbiji.

– Petooktobarske palikuće ne vole izbore.

Jeremić vodi malu, vanparlamentarnu stranku, potučenu na predsedničkim izborima i u zavisnom odnosu prema Đilasu.

To mu ne smeta da u zapadnim, a posebno nemačkim medijima zauzima prostor kao da predstavlja bar polovinu birača u Srbiji- kazao je Vulin.

Predsednik PS-a je dodao da sve što je protiv Vučića dobija prostor kod onih za koje je Kosovo držvava, a Vučić suviše Srbin, i da je upravo zato Jeremić logičan sagovornik Zidojče cajtunga jer njega niko ne može da optuži da je odan Srbiji.

– Sve što je protiv Vučića dobiće prostor kod onih za koje je Kosovo država i koji Vučiću prebacuju da je u svojim odlukama suviše samostalan i suviše Srbin.

Zato je u Zidojče cajtungu Jeremić logičan sagovornik, njega za samostalnost ili odanost Srbima niko ne može da optuži- izjavio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovarajući na napade Vuka Jeremića na demokratiju u Srbiji, izrečenim u nemačkom listu Zidojče cajtung.

Foto: mod.gov.rs

Related posts

Izrael: Predsednik Vučić se sastao sa predsednikom Moldavije

Zorana Stekovic

„NIKO NAS NEĆE UNIŽAVATI!“ Vučić o SKANDALU na HRT-U: Srbija IMA SPREMAN ODGOVOR Hrvatima!

Zorana Stekovic

Preminuo legendarni Dijego Maradona!

Anđa Bubonja

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija