19. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Dodik: Uveren sam da od Vučića boljeg branioca srpskih interesa na Kosovu nema

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik ocenjuje da pregovarači iz Beograda u dijalogu s Prištinom, s predsednikom Vučićem na čelu, sigurno neće učiniti ništa na štetu kratkoročnih ili dugoročnih interesa sprkog naroda i srpske države.

Komentarisuci proslonedeljne nasilne proteste u Beogradu, Dodik je rekao da misli da su vlasti i policija u Srbiji bili isuviše korektni.

Gledajući rušenje i nasilje u Beogradu, mislim da su vlast i policija bili isuviše korektni, rekao je za Poltiku srpski clan Predsednistva BiH Milorad Dodik i dodao da je za svaki napad na policajca trebalo uzvratiti žešće.

Američki policajac puca u čoveka za kog sumnja da je pretnja za njegov život. Ovde lome noge policajcima, pa za to još krive Vučića. A nađu se i oni koji iz prizemnih kalkulacija misle kako će nekim bombicama i tezama kako sam ja nešto organizovao zavaditi Dodika i Vučića

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine koji su nastavljeni u Briselu, Dodik je rekao da predsednik Vučić mora da ima apsolutnu podršku koja bi ga još više obavezivala, a ne da se suočava sa stalnim napadima kako želi razgraničenje, a možda, dodaje, baš oni koji ga napadaju priželjkuju takvo rešenje, pa prave tu vrstu atmosfere.

Uveren sam da boljeg branioca srpskih interesa na Kosovu nema od Vučića. Pregovarači iz Beograda, s Vučićem na čelu, sigurno neće učiniti ništa na štetu kratkoročnih ili dugoročnih intersesa srpskog naroda i srpske država

Kao Srbin zainteresovan za ta zbivanja, vidim da smo se bitno odmaknuli od vremena kada je bilo moguće doći do opšteprihvaćenog konsenzusa. Srbija više nema potrebu da olako prihvati bilo šta, istice Dodik. Iako neki ne žele to da prihvate, Kosovo je veoma povezano s Republikom Srpskom. Naše poimanje politike je da razumemo dosledan stav Beograda prema poštovanju integrtiteta i suvereniteta, jer ta stvar ne može da bude parcijalna za Srbiju i BiH, zakljucuje Dodik.

Izvor: Studio B

Foto: tanjug.rs

Related posts

Zlatna jesen za Želju, u nedelju svi na stadion. Prenos na TVP!

Mica Milakov

Advokat Nazarčić i „Danas“ potvrdili političku zloupotrebu Višeg suda u Pančevu

Mica Milakov

Zapošljavanje pripadnika romske zajednice u Požarevcu, uručeno 20 ugovora

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija