23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Vojna bolnica u Petrovaradinu pretvorena u privremenu kovid bolnicu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao Vojnomedicinski centar Novi Sad u Petrovaradinu koji od juče prima obolele od kovida, a u njemu se trenutno već nalazi 16 zbrinutih pacijenata.

– Vojna bolnica u Petrovaradinu postala je deo sistma za pružanje zdravstvene zaštite pacijentima na teritoriji Grada Novog Sada koji su oboleli od kovida. Zahvalan sam svim ljudima zaposlenim u Vojnomedicinskom centru i Ministarstvu odbrane na njihovom angažmanu.  Mi smo se kao Grad trudili da budemo partneri na tom zadatku, da pomognemo u svemu onome što je njima najneophodnije i nastavićemo zajedno da radimo na tome da stablizujemo epidemiološku situaciju u gradu koja je poprilično komplikovana. Biće neophodna veća disciplina svih građana, inače ćemo imati ozbiljan problem, jer nećemo imati dovoljno bolničkih kapaciteta da smestimo sve obolele, a najviše zbog neodgovornog ponašanja koje smo videli prethodnih dana i nedelja. Ako se takve stvari nastave, neće biti dovoljno mesta za lečenje i toga svi moraju biti svesni – rekao je gradonačelnik Vučević i još jednom apelovao na građane da nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Grad Novi Sad će obezbeđivati sve obroke za pacijente preko Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, a kontinuirano će biti nabavljni neophodni dezinficijensi, maske, kao i dezo-barijere za potrebe bezbednog boravka pacijenata i zaposlenih u toj bolnici.

Izvor: mod.gov.rs

Foto: mod.gov.rs

Related posts

Odložen video-sastanak Vučića i Merkelove

Katarina Popović

Avion sa humanitarnom pomoći iz Katara sleteo u Beograd

Katarina Popović

Predsednik Vučić na otvaranju hotela na Divčibarama

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija