27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Novosadska televizija najoštrije osuđuje odluku Višeg suda

Skandalozna odluka Višeg suda u Beogradu, koja zabranjuje Informeru da piše o Draganu Đilasu, dakle. zabranjuje jednim novinama da pišu o jednom političaru, predstavlja direktni udar na istraživačko novinarstvo i slobodu medija. S obzirom na činjenicu da su sve troje sudija, koji su doneli ovu odluku, postavljeni u vreme Dragana Đilasa, izgleda da je nasilje opozicije prema neistomišljenicima, kojem smo do nedavno bili svedoci na ulicama naših gradova, sada preneto i u sudnice.

Ovakve presude, koje proizvode atmosferu straha za medije i stvaraju ličnosti nedodirljive za kritiku javnosti, demokratski svet ne poznaje.

Ako se ovome doda činjenica da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić nikada nikoga nije tužio za najstrašnije moguće laži i pretnje, koje su pisane o njemu, o njegovoj deci i porodici, onda je potpuno jasno ko u ovoj zemlji priželjkuje medijski mrak i sprečava medije da pišu istinu.

Novosadska televizija najoštrije osuđuje ovaj gnusan čin, koji na najbrutalniji mogući način legalizuje cenzurisanje medija, uvodi nasilje u sudstvo, ali i stvara podelu građana Srbije na dve grupe. Nas, obične građane i one nedodirljive.

Izvor: Novosadska televizija

Foto: Novosadska televizija

Related posts

Valjevo i Batočina uz Igre mladih

Aleksandra Miloševska

Južni Banat: U poslednjih 24 h 303 novobolelih

Nikoleta Dragaš

„Logičan nastavak destruktivnog delovanja fašiste Obradovića“ SNS najoštrije osudila divljanje lidera Dveri

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija