22. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

O vladi i mandataru za 10 do 15 dana, sutra u Briselu o nestalima i ekonomiji

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se za 10 do 15 dana sastati ponovo sa predstavnicima stranaka sa kojima razgovara o formiranju nove vlade i da će im tada preneti kome namerava da poveri mandat za formiranje vlade.
„Imao sam jutros korektne razgovore sa predstavnici manjina: partije Muamera Zukorlića i našom partnerskom političkom strankom SVM Ištvana Pastoa. Različite su teme bile, ali govorili smo i o situaciji u zemlji i regionu“, kazao je Vučić na pitanje novinara kako su protekli ti razgovori.
Dodaje da je saslušao njihove zahteve, želje i predloge.

„I u narednih 10 do 15 dana ponovo ću se sastati sa tim ljudima i preneću kako vidim formiranje i funkcionisanje nove vlade i kome mislim da poverim mandat za sastava nove vlade“, rekao je Vučić.

Sutra u Briselu o nestalim i interno raseljenim osobama, ekonomiji i boljoj ekonomskoj saradnji sa Prištinom

Predsednik Vučić izjavio je pred sutrašnji odlazak u Brisel, gde će zvanično biti nastavljen dijalog sa Prištinom, da će se boriti za interese Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje novinara šta očekuje od nastavka dijaloga u Briselu, Vučić je rekao da su dve ključne teme sutra na dnevnom redu: nestale i interno raseljene osobe i druga tema je ekonomija i bolji ekonomska saradnja, te protok robe, kapitala i usluga.

„Pripremili smo se za tu temu i oni su se pripremili, gledamo šta možemo da uradimo, ali borićemo se za interese Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, to je naš cilj i obaveza i to je naš posao“, poručio je Vučić.

Kaže da ne zna koliko će trajati sutra razgovori, ali da će imati i sastanak sa Šarlom Mišelom, a posle će zvanično početi dijalog.

Videćemo kako će to da izgleda, dodao je Vučić.

Građani da ne brinu, neće biti smanjenja plata i penzija – situacija lakša nego bilo gde u Evropi

Srbija će podneti krizu zbog korone, ne lako, ali lakše nego druge zemlje i neće biti smanjenja plata i penzija u javnom sektoru, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i ukazao da nivo javnog duga u zemljama Evrope „skače“ usled krize izazvane korona virusom, i na preko 200 odsto od BDP, dok je javni dug Srbije na nivou od 57 odsto BDP-a.

„Nigde u svetu nije laka situacija, nije ni u Srbiji, ali lakša nego bilo gde u Evropi. Biće i bolja situacija i ljudi mogu slobodno da troše novac i neće im kasniti, ni nedostajati ni plate u javnom sektoru, ni penzije, nijedan dan“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Primera radi, naveo je da je javni dug Italije prešao 150 odsto BDP-a, stopa duga raste i Francuskoj, Španiji, Grčkoj, gde je prešla 200 odsto BDP-a, Hrvatskoj, Crnoj Gori…

„U Srbiji je nivo javnog duga 57 odsto BDP-a. I zato ne brinite, biće situacija dobra, biće posla, plate i penzije“, podvukao je Vučić.

Kako je rekao, najvažnije je da pobedimo koronu ozbiljnošću i odgovornošću, jer je to, ističe, suština.

„Ne brinite, i kada mislite da nemamo rezerve, mi ćemo da ih pronađemo. Ali, da vadimo iz ćupa, ne dolazi u obzir… Trend opšte kuknjave me ne zanima, Srbija će pobediti krizu, ne lako, ali lakše nego susedi i većina drugih u Evropi“, rekao je Vučić.

Ponovio je da neće biti smanjivanja plata i penzija, što će morati da učini najveći deo zemalja, ali ne i Srbija, zahvaljujući stabilnom finansijskom sistemu.

Izvor. Tanjug

Foto: Tanjug

Related posts

Građani masovno podržavaju listu SNS-a

Jelena Obradović

Uspešna godina za C&A

Jasmina Petkovic

Vučić naložio VBA da istraži moguću špijunsku aferu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija