4. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Lajačak: Dijalog vraćen na pravi put

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon video sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Avdulahom Hotijem ocenio je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.

-Drago mi je što mogu da kažem da je nakon samita u Parizu i današnjeg sastanka dijalog o normlizaciji odnosa Beograda i Prištine kome posreduje EU vraćen na pravi put nakon 20 meseci – kaže Lajčak.

On je rekao da su na sastanku dogovoreni glavni elementi procesa i agenda sledećeg sastanka koji će se održati uživo u Briselu u četvrtak.

Video konfrencija Belograda, Prištine i EU pregovarača trajala je oko 2 i po sata. Održane su bilateralne konsultacije obe strane sa šefom EU diplomatije Žosepom Borelom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčkom.

Lajčak je zahvalio obema stranama na konstruktivnom zalaganju tokom dašnjeg video sastanka. U Briselu ocenjuju da je sastanak „uspešno završen“, iako je bilo očekivano da će možda duže potrajati.

 

Related posts

Igre u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine

Jelena Obradović

Siniša Mali „dobio“ Đilasa na sudu

Branislava Grčić

Petrović i Zelenović šire paniku i napadaju sve koji se bore protiv korone: Šapčani su prozreli njihove namere, to će pokazati na izborima

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija