29. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

„GORE NEGO U APRILU“ Dr Kon: Pred nama je situacija koja dosad nije bila

FOTO: printscreen tanjug.rs

Epidemiolog Predrag Kon rekao je u da je ovo nesumnjivo najteži dan po broju umrlih i da je pred nama situacija koja do sada nije bila.

– Nesumnjivo da je najteži dan po broju umrlih, a i po tome što je krenuo nagli porast oboljenja. U Beogradu se virus nije smirio iako smo mi to očekivali, i dalje se ljudi javljaju u kovid ambulante sa korona simptomima. Mi u Beogradu tesitramo oko 900 osoba svaki dan, dok je ranije bilo oko 600. Moramo da uzmemo u obzir da rezultati kasne po 4-5 dana kada razmatramo koliko je sve aktuelano. Pred nama je situacija koja dosad nije bila, gora nego u aprilu, posebno za Beograd gde je zdravstveni sistem popunjen do kraja – rekao je dr Kon.

– Ostali gradovi imaju naznake nekog poboljšanja, na neki način je stabilizovana situacija u smislu prihvata slučajeva. Što se tiče Šabca, Užica i Kragujevca tu je relativno mirna situacija. Ja u svojoj lekarskoj karijeri nisam imao prilike da vidim takvu respiratornu epidemiju – naglašava Kon.

On je rekao i da su svi su govorili da će toplota i sunce da suzbiju virus, ali da se to nije dogodilo.

– To je ponašanje svih ostalih virusa koje poznajemo, ovde se postavlja pitanje da je moguće da ostane u vazduhu, ali to se odnosi samo na zatvoreni prostor, teretane, liftovi… – kaže epidemiolog.

Related posts

Šarčević: Proba male mature „onlajn“ sledeće nedelje

Nikola Miloševski

Pet pacijenata preminulo, ukupno 1.624 pozitivnih na virus Covid-19

Mica Milakov

Deo Novoseljanskog puta bez vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija