4. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Dogovorene teme za sastanak u Briselu, Vučić razgovarao sa Borelom i Lajčakom

Predsednik Vučić je učestvovao na video-konferenciji Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je bilateralne konsultacije, uoči sastanka u Briselu, sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

– Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak – napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić danas učestvuje na video – konferenciji Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja predstavlja uvod u nastavak dijaloga, najavljen za četvrtak, 16. jula.

Video konferencijom predsedava Žozep Borel, koji je poručio da je u pitanju nastavak procesa u cilju postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.

„Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektivu kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve ovo je takođe ključno i za EU“, izjavio je Borel pred početak video-konferencije.

Related posts

Proslava za 69 najboljih učenika OŠ „Isidora Sekulić“

Luka Tešanović

Izgoreo automobil, jedna osoba stradala

Nikoleta Dragaš

Kako je pravosuđe zataškalo uništavanje pančevačke apoteke

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija