22. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Dogovorene teme za sastanak u Briselu, Vučić razgovarao sa Borelom i Lajčakom

FOTO: predsednik.rs

Predsednik Vučić je učestvovao na video-konferenciji Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je bilateralne konsultacije, uoči sastanka u Briselu, sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

– Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak – napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić danas učestvuje na video – konferenciji Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja predstavlja uvod u nastavak dijaloga, najavljen za četvrtak, 16. jula.

Video konferencijom predsedava Žozep Borel, koji je poručio da je u pitanju nastavak procesa u cilju postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.

„Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektivu kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve ovo je takođe ključno i za EU“, izjavio je Borel pred početak video-konferencije.

Related posts

Vulin:Dok Vučić vodi Srbiju, nećemo ući u NATO pakt

Zorana Stekovic

Najviši državni funkcioneri SNS-a osudili izjave lidera Dveri

Jelena Belić

Filijala Udruženja rumunskih novinara osnovana u Pančevu

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija