4. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

UHAPŠEN STRANI DRŽAVLJANIN! Učestvovao u nasilnim protestima u Beogradu

Ukrajinac R. L. (21), državljanin Izraela, uhapšen je noćas u Bulevaru kralja Aleksandra tokom nemirnih protesta u Beogradu u kojima je povređeno 10 policajaca.

On je na teritoriju Republike Srbije ušao 3. jula ove godine nakon čega je odseo u jednom prestoničkom hostelu. R. L. se sumnjiči da je učestvovao u nasilnim neredima noćas. Sumnja da je reč o bezbednosno opasnoj osobi koja je učestvovala i u neredima u Ukrajini. Sa njim je privedeno još jedno lice koje nema dokumenta kod sebe.

Podsetimo, predsednik Vučić je juče na konferenciji za novinare rekao da su u organizaciju nasilja u Beogradu bile umešane inostrane službe u Beogradu i ocenio da je njihov cilj bio naneti štetu ugledu Srbije i izvršiti pritisak na Beograd pred razgovore u Parizu o Kosovu i Metohiji.

– Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je deo bezbednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili – naveo je Vučić.

On smatra da je to poruka „onima spolja“ koji, kako je istakao, „misle da ne znamo sa koliko su prstiju bili upleteni u ono što se dešavalo sinoć“.

Pink.rs

Related posts

PREDSEDNIK VUČIĆ U OPOVU : INVESTITOR ZA OPOVO! ZAVRŠAVAMO PUT DO DEBELJAČE I RADIMO AUTOPUT BG-ZR. POLITIKA VEŠALA NIKAD NEĆE POBEDITI

Mica Milakov

Njujork: Vučić sa Micotakisom, prvi susret sa novim grčkim premijerom

Luka Tešanović

Obaveštenje za stanovnike Duboke Bare

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija