3. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Hronika Vesti

Rebić: U protestima povređeno 118 policajca, procesuirane 153 osobe

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta povređeno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, a da su sinoć procesuirane 153 osobe.

– Građani su i sinoć bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Takvo nasilje je nedopustivo i policija će preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi – rekao je Rebić.

Direktor policije je dodao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i javnu imovinu.

– Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama – naglasio je Rebić.

Policija je i sinoć, kako kaže reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel.

– Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede.  Reč je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana zapravo je ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama – istakao je Rebić.

On je dodao i da su na protestima mogli da se vide i određeni političari koji time, kako je rekao, pokazuju da podržavaju nasilje i nerede na ulicama.

Izvor: Pink.rs

Related posts

Srbi idu na izbore, da Albanci ne bi preuzeli kontrolu na severu

Luka Tešanović

Vesić : Velika politička zloupotreba se rasvetljava

Mica Milakov

PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija traži hitnu sednicu SB UN, PRIŠTINA ĆE MORATI DA POVUČE SVE ODLUKE DA BISMO NASTAVILI DIJALOG!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija