25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Grčka zatvorila granicu za državljane Srbije, odluka o ponovnom otvaranju 15. jula

Grčka je jutros u 6 časova zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola. Državljanima Srbije ulazak u Grčku biće zabranjen do 15. jula, kada će se revidirati u zavisnosti od epidemiološke situacije. Informacija o zatvaranju grčke granice objavljena je i na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije. Svi koji su već u Grčkoj, moći će da iskoriste aranžman do kraja.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorio je građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke.Dodao je da će građani Srbije koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

I ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je potvrdio za RTS da će Grčka od šest ujutru zatvoriti granicu za putnike iz Srbije.

Porptarolka grčke Vlade Aristotelija Peloni izjavila je da Vlada u saradnji sa nadležnim službama analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje.

Related posts

Ministar Vulin: Vojska Srbije je čuvar naše bezbednosti, temeljnih vrednosti i tradicije

Jelena Belić

Predsednik Vučić: Deca pokazala koliko vole svoju Srbiju

Nikola Miloševski

Vučić: Pokazujemo da brinemo o običnom čoveku

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija