29. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

MMF pohvalio Program ekonomskih mera za podršku privredi

Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Delegacije Srbije i MMF-a održale završni sastanak, a ministar finansija Siniša Mali rekao je da je država dobro reagovala u vreme pandemije, dok su predstavnici MMF-a pohvalili Program ekonomskih mera za podršku privredi i istakli da je među najvećima u evropskim zemljama u razvoju.

Na sastanku je zaključeno da se implementacija aktuelnog aranžmana odvija u planiranim rokovima, kao i da je važno prilagoditi se novonastalim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

Mali je ocenio da su u okviru aktuelnog aranžmana koji se uspešno sprovodi, postignuti važni reformski ciljevi, kao i da će Vlada nastaviti sa sprovođenjem reformi.

On je ukazao i da je država dobro reagovala za vreme krize koja je izazvana korona virusom, i spasila je privatni sektor, a sada je važno da ekonomija nastavi da dobro funkcioniše i da se sačuvaju radna mesta.

On ističe i da ohrabruju podaci iz prvog kvartala, koji će pozitivno uticati na rezultat na kraju ove godine.

Predstavnici MMF-a istakli su da je važno da se nastavi sa podržavanjem ekonomije, ali i da se zadrži makroekonomska i finansijska stabilnost.

Related posts

SNS Šabac: Zelenović ne preza od najbrutalnijih laži

Mica Milakov

Kupili stan u Pančevu, našli „porodično blago“, a onda…

Mica Milakov

Povređeno dete na klizalištu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija