4. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

MMF pohvalio Program ekonomskih mera za podršku privredi

Delegacije Srbije i MMF-a održale završni sastanak, a ministar finansija Siniša Mali rekao je da je država dobro reagovala u vreme pandemije, dok su predstavnici MMF-a pohvalili Program ekonomskih mera za podršku privredi i istakli da je među najvećima u evropskim zemljama u razvoju.

Na sastanku je zaključeno da se implementacija aktuelnog aranžmana odvija u planiranim rokovima, kao i da je važno prilagoditi se novonastalim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

Mali je ocenio da su u okviru aktuelnog aranžmana koji se uspešno sprovodi, postignuti važni reformski ciljevi, kao i da će Vlada nastaviti sa sprovođenjem reformi.

On je ukazao i da je država dobro reagovala za vreme krize koja je izazvana korona virusom, i spasila je privatni sektor, a sada je važno da ekonomija nastavi da dobro funkcioniše i da se sačuvaju radna mesta.

On ističe i da ohrabruju podaci iz prvog kvartala, koji će pozitivno uticati na rezultat na kraju ove godine.

Predstavnici MMF-a istakli su da je važno da se nastavi sa podržavanjem ekonomije, ali i da se zadrži makroekonomska i finansijska stabilnost.

Related posts

Radnici i mehanizacija Higijene na najvišem nivou u čišćenju grada

Mica Milakov

Napadao doktore i policajce za vreme policijskog časa, kažnjen prekršajno

Mica Milakov

Od 1. aprila povećanje plata zdravstvenim radnicima od 10 odsto

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija