30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Pahor obavestio Vučića o odlaganju sastanka Proces Brdo-Brioni

Foto: Printscreen/Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, koji ga je obavestio o odlaganju sastanka Brdo-Brioni Procesa zbog epidemiološke situacije u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da potpuno razume odluku predsednika Pahora da odloži sastanak, koji je trebalo da se održi u ponedeljak, 29. juna u Brdu kod Kranja. On je izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti mogućnost da se lideri Zapadnog Balkana i predsednici Slovenije i Hrvatske sastanu u okviru BB Procesa, koji Srbija veoma ceni i u njemu aktivno učestvuje, a koji se pokazao značajnim pokretačem saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Pahoru na podršci Slovenije evropskom putu Srbije, kao i evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana, a čime značajno doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Dvojica državnika su izrazila nadu da će se svet, uz međusobnu solidarnost, uskoro izboriti sa pandemijom korona virusa i vratiti se na put društvenog i ekonomskog napretka.

Related posts

JKP “Drugi oktobar” iz Vršca podigao stepen održavanja javne higijene

Nikola Toadjer

Dva gola „Želje“ u Kuli za maksimalan učinak

Jasmina Petkovic

Upucan Darko Kovačević

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija