26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

RIK: Konačan broj birača u Republici Srbiji 6.584.376

Foto: Pixabay

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je sinoć odluku kojom je utvrđen konačan broj od 6.584.376 birača u Republici Srbiji na izborima 21. juna.

Odluka je doneta u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za naknadne upise od 6. do 17. juna uključujući i Kosovo i Metohiju, rekao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević i dodao da je time prethodno utvrđen broj birača povećan za 711.

„Konačan broj birača za sve jedinice lokalne samouprave i na svim biračkim mestima na dan 18. jun jeste 6.584.376“, rekao je Dimitrijević na 153. sednici RIK-a.

Doneta je i odluka o obrazovanju radnih tela RIK-a za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na teritoriji AP KiM, kao i rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine na teritoriji AP KiM.

Usvojena je i odluka o naknadama za rad na sprovođenju glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na Kosovu i Metohiji u iznosu od 5.000 dinara.

RIK je odbacio kao neblagovremene 30 prigovora birača od 19. juna na Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine.

Related posts

Predsednik Vučić se sastao sa ruskim timom

Zorana Stekovic

Ana Brnabić: Jedna osoba preminula od virusa korone. Potvrđeno do sada 135 slučajeva COVID 19.

Jelena Obradović

PREDSEDNIK VUČIĆ NA TV PINK: Mislili smo da imamo posla sa civilizovanim ljudima, NEKAŽNJENOG NASILJA OD DANAS NEĆE BITI!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija