4. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

NIS kao primer dobre prakse u oblasti izveštavanja o održivom poslovanju

Kompanija NIS predstavljena je kao primer dobre prakse u oblasti izveštavanja o održivom poslovanju na vebinaru koji je u četvrtak 18. juna 2020. godine organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Međunarodnim centrom «Olof Palme».

 

 

 

 

 

 

Dušan Stokić iz Privredne komore Srbije ocenio je da izveštaj o održivom poslovanju nije samo zakonska obaveza, već je važno da proces bude prepoznat od strane menadžmenta i da dolazi kao ispunjenje zahteva vlasnika, partnera, investitora, svih zainteresovanih strana.

Mladen Đurić sa Fakulteta organizacionih nauka je govorio o značaju sistema menadžmenta za razvoj nefinansijskog izveštavanja, direktivama koje su uticale na nefinansijsko izveštavanje u domaćem zakonodavstvu, kao i o načinu da se iskoristi logika standarda za ispunjavanje zahteva u pogledu nefinansijskog izveštavanja.

Stefan Despotović, rukovodilac Centra za odnose sa javnošću i pres sekretar generalnog direktora NIS-a, je govorio o praksi izveštavanja u NIS-u i naveo da je kompanija nedavno obeležila značajan jubilej – 10. Izveštaj o održivom razvoju, što je čini jednim od pionira takve vrste izveštavanja u našoj zemlji.

Related posts

Rad u doba korone

Nikola Toadjer

Dragana Kuprešanin novi direktor Doma za lica sa oštećenim vidom

Mica Milakov

VUČIĆ: Ovo će promeniti Srbiju!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija