26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Lenka vraćena porodici Savić iz Subotice

Foto: tanjug.rs

Trogodišnja devojčica Lenka biće vraćena porodici Savić, izjavio je danas ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Na konferenciji za medije u Palati Srbija, Đorđević je rekao da je danas doneo rešenje da se odobri zasnivanje usvojenja porodici Savić, a na preporuku komisije koja je u skladu sa zakonom pregledala dokumentaciju.

Najveća radost za porodicu Savić, osim pozitivnog rešenja, bilo je i prisustvo devojčice Lenke koja je danas bila „zvezda“ konferencije.

Ministar je čestitao porodici Savić i poželeo im da o detetu brinu, da raste u normalnim okolnostima i da se takav slučaj više u Srbiji nikada ne dogodi zbog „aljkavosti“ u proceduri tokom usvajanja.

„Ovo je opomena svima, jer se takve neželjene posledice uvek slome na detetu“, poručio je ministar.

Otac Borislav Savić zahvalio je svima u zemlji i regionu koji su im pružili nesebičnu podršku u njihovoj borbi za dete, ali i svim medijskim kućama koji su njihov slučaj, kako kaže, ispratili na dostojanstven način.

„Ovolika podrška nas obavezuje da postanemo roditelji kojima će se naša ćerkica ponositi“, rekao je Savić.

Dodao je i da su sve vreme verovali da su pravo i pravda na njihovoj strani i da njihov slučaj ne može da se završi drugačije osim vraćanjem Lenke.

Majka Biljana Savić ispričala je da je devojčici pre 10 dana, kada su je odveli socijalni radnici u hraniteljsku porodicu u kojoj je Lenka boravila pre usvajanja, rekla da mora da ostane u hraniteljskoj porodici jer „mama mora da završi neki važan posao“.

Danas je majka saopštila devojčici da je „mama završila važan posao“ i da može da se vrati kući.

„Našoj sreći nema kraja. Preživeli smo pakao za ovih 10 dana, ali smo uspeli da ostanemo pribrani, jer smo čvrsto verovali da je pravda na našoj strani“, rekla je Savić.

Borislavu (48) i Biljani Savić (52) iz Beograda su legalno usvojenu devojčicu Lenku 8. juna oduzeli socijalni radnici zbog greške koju je pre osam meseci napravio Centar za socijalni rad u Subotici u proceduri usvajanja.

Izvor: RTV

Related posts

Mihajlovićеva povodom Dana žеlеzničara: Vraćamo žеlеznicu na mеsto kojе joj pripada

Katarina Popović

Specijalno vozilo od češke ambasade Domu zdravlja Rakovica

Nikoleta Dragaš

Održana zajednička pokazna vežba srpske i kineske policije kojoj je prisustvovao predsednik Vučić

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija