22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Zgrada stare škole u Starčevu pretvorena u muzej

Foto: rtvpancevo.rs

Zgrada stare škole u Starčevu je renovirana i danas je otvorena postavka o neolitu Starčeva. Činjenica je da Starčevo ima istoriju koja zaslužuje da bude prikazana. Projekat su finansirali Mesna zajednica i Grad Pančevo.

Kompletna zamisao ovog prostora je da bude edukativno-izložbena postavka i dodatni nastavni sadržaj za đake, ali i za goste, da uče o istorijatu Starčeva. Kontinuitet življenja na prostoru Starčeva traje hiljadama godina. Prema rečima Petra Andrejića, nekako je ovo mesto na geografskoj karti mesto na koje su ljudi dolazili od davnina

U Muzeju su dve velike sale koje će ispuniti replike, makete i ilustracije, a u dvorištu će se smestiti i replika neolitskog naselja. Treća prostorija namenjena je za multimedijalne sadržaje, gostujuće izložbe i sve što može biti dodatak stalnoj postavci.

Na Trgu neolita organizovan je letnji bazaar. Nastupa KUD-a Neolit, a concert će održati dečji ansambl starčevačkih folkloraša. Glavni događaj večeri je koncert Alena Islamovića, frontmena nekadašnjeg „Bjelog dugmeta“ u okviru 12. Eks ju rok festa.Organizatori su Dom kulture i Mesna zajednica Starčevo.

 

Related posts

PREDSEDNIK VUČIĆ NA VOJNO-POLICIJSKOJ PARADI U NIŠU!

Mica Milakov

Ministarstvo doniralo 3.000 maski osobama sa invaliditetom

Jelena Obradović

Vučić: Magacini puni opreme, spremni za pobedu nad virusom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija