27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Izbori

POKS položio zakletvu na vernost za obnovu Kraljevine Srbije

Foto: printscreen/poks.rs

Koalicija „Za kraljevinu Srbiju“ održala je završni predizborni skup na Oplencu, gde je svih 250 kandidata za poslanike položilo zakletvu na vernost borbi za obnovu Kraljevine Srbije.

„Danas su naši budući poslanici položili zakletvu kralju i otadžbini, a u nedelju monarhisti počinju bitku za obnovu Kraljevine Srbije, prvo na izborima, a onda u parlamentu. Biće to istorijski trenutak, kada ćemo prekinuti lanac poraza i početi da gradimo uspešnu, stabilnu, uglednu i dostojanstvenu državu. Samo kralj može objediniti sve političke partije iz vlasti i opozicije oko ključnih nacionalnih pitanja, jer on ne pripada ni jednoj stranci“, kazao je nosilac liste Žika Gojković.

Kako se navodi u saopštenju koalicije, on je istakao da samo kralj može razbiti partokratski sistem i zabraniti političarima da kradu i krše zakone i ustav.

„Kralj nije vlast, ali jeste ozbiljan korektor svakoj vlasti. Tražimo podršku svih monarhista i građana koji žele promenu ovog nakaradnog sistema koji traje već decenijama“, rekao je Gojković.

Koaliciju „Za kraljevinu Srbije“ čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NJKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista.

Related posts

SNS Kragujevca -Ne smemo prokockati urađeno

Katarina Popović

Zukorlić: Obračun sa kriminalom preduslov za razvoj

Katarina Popović

Jovanović: Birati ljude po imenu i prezimenu

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija