21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Besplatni kontejneri za meštane Gornjeg grada

Pančevačka Higijena danas je počela sa podelom besplatnih kontejnera za meštane Gornjeg grada. Radi se o posudama za primarnu separaciju otpada. U narednom periodu pančevačka Higijena nabaviće nove kontigente kontejnera koji će biti deljeni širom Pančeva.

Porodica Stojadinov iz ulice Marka Kulića generacijama živi u Gornjem Gradu. Oni su jedni od onih koji su danas od Higijene dobili 2 kontejnera predviđena za primarnu separaciju otpada.

Svako domaćinstvo dobiće 2 kante – jedna će služiti za odlaganje mokrog i jedna za odlaganje suvog otpada, a namera je da se prikupljeno smeće reciklira i prerađuje.

Direktor Aleksandar Stevanović je rekao da su kante potpuno besplatne i da je ovo samo prvi kontigent koji će biti podeljen prvo u Gornjem gradu.

Pančevo ima regionalnu sanitarna deponiju koja je otvorena pre par godina, a takođe u sklopu preduzeću funkcioniše i reciklažni centar u Vlasinskoj ulici.

 

Foto: RTV Pančevo

Related posts

Vučić ponudio pomoć za lečenje Janje Stamenković

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić sa sinom Danilom, poslao moćnu poruku..

Mica Milakov

Nedimović: Nije vreme za trijumfalizam, rat protiv kovida još traje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija