28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Izbori

REM zabranio spotove koji pozivaju na bojkot

Foto: rem.rs

Savet REM je uvidom u programski sadržaj televizija N1 i Nova S, utvrdio da se počevši od 15. juna 2020. godine emituju 4 (četiri) verzije političke oglasne poruke u kojima se poziva na bojkot izbora („Jedini način da ne glasaš za režim je da ne glasaš.“).

U okviru predizborne kampanje pravo na političko oglašavanje imaju samo izborne liste proglašene od strane Republičke izborne komisije (RIK) shodno članu 47. stav 1) tačka 5) Zakona o elektronskim medijima a imajući u vidu član 2. stav 1) tačka 3) i član 3. stav 2) tačka 3) Zakonom o oglašavanju.

Budući da se ne zna ko je oglašivač i da li ima pravo na političko oglašavanje, a radi daljeg postupanja REM-a, nalaže se svim pružaocima medijske usluge da obustave prikazivanje navedenih političkih oglasnih poruka. Svako dalje emitovanje predstavljaće osnov za izricanje mera u skladu Zakonom o elektronskim medijima.

Related posts

Zukorlić: Da Sandžak i Beograd približimo jedan drugom

Katarina Popović

SNS Šabac: Došlo vreme da Šabac dobije odgovornu, poštenu i čestitu vlast

Nikoleta Dragaš

Gojković:SNS i Telekom zloupotrebili lične podatke korisnik

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija