3. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Postavljena pametna klupa u Barutani

Foto: rtvpancevo.rs

Grad Pančevo nastavlja promociju obnovljivih izvora energije, postavljanjem pamentih mobilijara, rekla je u emisije Budjenje uz Televiziju Pančevo Katarina Banjani gradska većnica za zaštitu životne sredine.

Povodom 5. juna svetskog Dana zaštite životne sredine, Grad Pančevo je u parku Barutana postavio pametnu klupu, čime se trudimo da naš grad obogatimo savremenim mobilijarima koji koriste isključivo solarnu energiju, rekla je Katrina Banjai, gradska većnica. Na ovaj način afirmišu se obnovljivi izvori energije, ali se i edukuju mladi. Pametna klupa je energetski nezavistan proizvod koji se napaja sunčevom energijom i omogućava  da se dopune mobilni telefoni, a poseduje i led rasvetu kao i vajfaj ruter koji omogućava besplatno korišćenje interneta, rekla je Banjai.

Grad Pančevo uz pomoć JKP „Zelenilo“ radi i na ozeljenjavanju grada. U periodu od 2015. do 2019. godine  na javnim zelenim površinama, u zaštitnim pojasevima u Topoli, Vojlovici i na Ponjavici, kao i u okviru vetrozaštitnih pojaseva  na putnim pravicma ukupno je zasađeno 50 hiljada sadnica.

Banjai je potsetila i na akciju „Zasadi drvo“ u okviru koje je veliki broj građan Pančeva, dece, javnih ličnosti dao svoj doprinos u zaštiti životne sredine, sađenjem različitih sadnica u Parku prijateljstva, na Kotežu i na Misi.

Related posts

VUČIĆ I SNS SKOČILI NA 57,4 % POSLE MITNIGA U BEOGRADU, SAVEZ ZA SRBIJU NASTAVLJA DA TONE!

Jasmina Petkovic

Saopštenje Ruske stranke povodom proteklih izbora za lokalni parlament

Nikoleta Dragaš

„Krokodokodil“ u Gradskoj biblioteci

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija