28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Osnovci sutra počinju polaganje završnog ispita

Foto: Pixabay

Polaganje završnog ispita u školama počeće sutra (sreda) i trajaće do petka. Tokom tri dana učenici osmog razreda u svojim osnovnim školama polagaće test iz srpskog / maternjeg jezika, matematike i kombinovani test.

Polaganje testa iz srpskog / maternjeg jezika biće održano sutra, 17. juna, od 9 do 11 časova. U isto vreme u četvrtak biće održan test iz matematike, dok će mali maturanti rešavati kombinovani test u petak.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, završni ispit organizuje se u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija i na način koji osigurava bezbednost i zdravlje učenika i zaposlenih, te se u skladu sa tim preporučuje da učenici nose zaštitne maske, dok njihovo nošenje predstavlja obavezu za nastavnike.

Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

Related posts

Brnabić u Novom Sadu: Bez kulture nema ekonomski jake zemlje

Katarina Popović

Miša Marković savladao stručnu praksu za električare i dobio posao

Nikoleta Dragaš

AKTUELNO SRBIJA : Na snazi nove mere za zaštitu od korone, u Kraljevu 73 novozaraženih, u Kragujevcu 111

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija