29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Mihajlovićeva sa kineskom kompanijom CRBC: Vrednost zajedničkih infrastrukturnih projekata veća od sedam milijardi evra

Foto: mgsi.gov.rs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa Džang Sjaojuenom, direktorom kompanije CRBC u Srbiji, i sa njim razgovarala o aktuelnim i budućim projektima koje ova kineska kompanija realizuje u Srbiji.

Mihajlovićeva je rekla da je razlog današnjeg sastanka nekoliko važnih projekata koji se zajednički realizuju i čija procenjena vrednost iznosi više od sedam milijardi evra.
„Pored izgradnje auto-puta od Preljine do Požege, koja je u toku, za nas je veoma važna izgradnja Fruškogorskog koridora, izrada projektno-tehničke dokumentacije za deonicu od Požege do Duge poljane, kao i izgradnja brze pruge Beograd-Niš i Niš-Preševo. Sa vašom kompanijom imamo odličnu saradnju i uspešno završene projekte i verujem da ćemo i na budućim zadacima dobro sarađivati“, rekla je ona.

Džang Sjaojuen istakao je zadovoljstvo zbog novih zajedničkih projekata i ciljeva i zahvalio potpredsednici Vlade i timu Ministarstva na dosadašnjoj podršci.
„Uprkos epidemiji korona virusa, svi smo uradili veliki posao do sada. Raduje nas što ćemo saradnju nastaviti i na novim, za Srbiju značajnim projektima. Pripremamo dokumentaciju za deonicu auto-puta od Požege do Duge poljane, spremni smo za Fruškogorski koridor, ali i za dalje razgovore kada je u pitanju rekonstrukcija brze pruge“, rekao je on.

Sastanku su prisustvovali direktori „Infrastruktura železnice Srbije“ i Instituta za puteve, izvršni direktor „Puteva Srbije“, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP, kao i predstavnik ambasade NR Kine.

Related posts

Koronavirusom zaražene još 74 osobe, nema preminulih

Katarina Popović

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv raka dojke

Nikola Toadjer

HULIGANI OPET NAPALI POLICIJU! Gađali ih kamenicama, bakljama, flašama!

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija