18. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Mihajlovićeva sa kineskom kompanijom CRBC: Vrednost zajedničkih infrastrukturnih projekata veća od sedam milijardi evra

Foto: mgsi.gov.rs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa Džang Sjaojuenom, direktorom kompanije CRBC u Srbiji, i sa njim razgovarala o aktuelnim i budućim projektima koje ova kineska kompanija realizuje u Srbiji.

Mihajlovićeva je rekla da je razlog današnjeg sastanka nekoliko važnih projekata koji se zajednički realizuju i čija procenjena vrednost iznosi više od sedam milijardi evra.
„Pored izgradnje auto-puta od Preljine do Požege, koja je u toku, za nas je veoma važna izgradnja Fruškogorskog koridora, izrada projektno-tehničke dokumentacije za deonicu od Požege do Duge poljane, kao i izgradnja brze pruge Beograd-Niš i Niš-Preševo. Sa vašom kompanijom imamo odličnu saradnju i uspešno završene projekte i verujem da ćemo i na budućim zadacima dobro sarađivati“, rekla je ona.

Džang Sjaojuen istakao je zadovoljstvo zbog novih zajedničkih projekata i ciljeva i zahvalio potpredsednici Vlade i timu Ministarstva na dosadašnjoj podršci.
„Uprkos epidemiji korona virusa, svi smo uradili veliki posao do sada. Raduje nas što ćemo saradnju nastaviti i na novim, za Srbiju značajnim projektima. Pripremamo dokumentaciju za deonicu auto-puta od Požege do Duge poljane, spremni smo za Fruškogorski koridor, ali i za dalje razgovore kada je u pitanju rekonstrukcija brze pruge“, rekao je on.

Sastanku su prisustvovali direktori „Infrastruktura železnice Srbije“ i Instituta za puteve, izvršni direktor „Puteva Srbije“, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP, kao i predstavnik ambasade NR Kine.

Related posts

Predsednik Vučić ekskluzivno u „Licu nacije“: Srbija najbrže rastuća ekonomija Evrope

Nikola Miloševski

Obroci solidarnosti za naše najstarije i najugroženije stanovnike

Jelena Obradović

Mihajlovićeva obišla gradilište u Zemunu: Gradimo stanove za policajce koji čuvaju Srbiju

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija