1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić se sastao sa ambasadorom Belorusije

Foto: Instagram/ BudućnostSrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Belorusije u Beogradu Valerijem Briljovom. Vučić i Briljov saglasili su se da se svi oblici saradnje dveju zemalja uspešno razvijaju, zahvaljujući i intenzivnijem političkom dijalogu na najvišem nivou.

Predsednik Vučić je rekao da je „jak impuls razvoju srpsko-beloruskih veza dala prošlogodišnja zvanična poseta predsednika Lukašenka, doslednog i pouzdanog prijatelja naše zemlje“, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić je naglasio da se to prijateljstvo posebno manifestuje snažnom podrškom Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Briljova da uputi pozdrave predsedniku Lukašenku.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je, posle epidemije koronavirusa, najvažnije usmeriti aktivnosti na društveni i ekonomski oporavak.

Predsednik Vučić je izrazio spremnost da, ukoliko je potrebno i u okviru postojećih mogućnosti, Srbija uputi medicinsku pomoć Belorusiji.

Predsednik Vučić i ambasador Briljov su razgovarali o konkretnim koracima za jačanje ekonomske saradnje.

Ambasador Briljov je izneo nekoliko predloga za saradnju srpskih i beloruskih kompanija, kao i za plasman srpskih proizvoda na belorusko tržište, što bi uvećalo spoljnotrgovinsku razmenu.

Sastanak je održan u zgradi Predsedništva Republike Srbije.

Related posts

Suzbijanje larvi komaraca i krpelja

Zorana Stekovic

Više od 7.000 ljudi pružilo podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Mica Milakov

Tradicionalna izložba uskršnjih jaja: Novoseljanke pokazale prava umetnička dela

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija