20. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Otvara se odeljenje Muzičke škole u BNS

Grad Pančevo izdvaja velika sredstva namenjena unapredjenju obrazovno-vaspitnog sistema. Otvaraju se novi vrtići u Pančevu i okolnim mestima. Grad je podržao inicijativu muzičke škole „Jovan Bandur“ da se otvore dva nova smera, kao i istureno odeljenje u Banatskom Novom Selu.

Muzička škola „Jovan Bandur“ iz Pančeva jedna je od najuglednijih muzičkih škola u Vojvodini i Srbiji. Mnogi poznati muzičari bili su učenici baš ove škole. Klaviri u ovoj školi su jako stari, te je bila neophodna njihova repauracija.

Sva deca treba da imaju jednaka prava na obrazovanje i vaspitanje i zato Grad Pančevo konstantno izdvaja velika sredstva za tu namenu i trudi se da podjednako ulaže u grad i naseljena mesta, kaže gradska većnica zadužena za obrazovanje Tanja Božić.

Tanja Božić dodaje da su u toku radovi na pomoćnoj zgradi škole „Branko Radičević“ koja je dodeljena ustanovi „Dečija radost“ i biće vrtić za 70 dece. Planira se i izgradnja vrtića na Strelištu za 270 dece.

Foto: rtvpancevo.rs

Related posts

Otvorena biračka mesta

Katarina Popović

VAŽNO: Najbitniji telefoni i rad preduzeća u Južnom Banatu!

Mica Milakov

Jamajka nije priznala Kosovo

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija