2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Otvara se odeljenje Muzičke škole u BNS

Grad Pančevo izdvaja velika sredstva namenjena unapredjenju obrazovno-vaspitnog sistema. Otvaraju se novi vrtići u Pančevu i okolnim mestima. Grad je podržao inicijativu muzičke škole „Jovan Bandur“ da se otvore dva nova smera, kao i istureno odeljenje u Banatskom Novom Selu.

Muzička škola „Jovan Bandur“ iz Pančeva jedna je od najuglednijih muzičkih škola u Vojvodini i Srbiji. Mnogi poznati muzičari bili su učenici baš ove škole. Klaviri u ovoj školi su jako stari, te je bila neophodna njihova repauracija.

Sva deca treba da imaju jednaka prava na obrazovanje i vaspitanje i zato Grad Pančevo konstantno izdvaja velika sredstva za tu namenu i trudi se da podjednako ulaže u grad i naseljena mesta, kaže gradska većnica zadužena za obrazovanje Tanja Božić.

Tanja Božić dodaje da su u toku radovi na pomoćnoj zgradi škole „Branko Radičević“ koja je dodeljena ustanovi „Dečija radost“ i biće vrtić za 70 dece. Planira se i izgradnja vrtića na Strelištu za 270 dece.

Foto: rtvpancevo.rs

Related posts

Predsednik Vučić: Demokratija na udaru samozvanih lidera opozicije

Jasmina Petkovic

Druženje i fudbal u Glogonju za Petrovdan

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija