29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Jezero u Kačarevu jedno od omiljenih kupališta dobija nov izgled

Veštačko jezero u Kačarevu, pored pančevačkog bazena, jedino je kupalište sa čistom vodom u toj opštini. Sada su u toku radovi na dnu jezera, postavljaju se profili i nasipa beton. Prvi posetioci očekuju se sledeće nedelje, a sredstva za radove na koritu jezera obezbedio je Grad Pančevo.

Na samo 13 kilometara od Pančeva, Kačarevačko jezero postalo je jedno od glavnih južnobanatskih kupališta. Ulaz na jezero je slobodan, pa se se beležile ogromne posete. Sada su u toku radovi na koritu jezera nakon čega će ono izledati još lepše i čistije.

U jezero površine 4.000 kvadratnih metara, voda dotiče iz dva bunara, hemijski i bakteriološki je ispravna i pogodna za kupanje.

Uprava ovog jezera o bezbednosti na kupalištu savetuje se sa Crvenim krstom Vojvodine, o bezbednosti kupača brinu i spasioci.

Kačarevačko jezero pogodno je i za decu, jer je ograđen deo gde se mogu bezbedno igrati i gde je dubina vode do jednog metra.

Foto: rtvpancevo.rs

Related posts

Država nedvosmisleno pokazuje da je za Srbiju Južni Banat bitan . Predsednik Vučić juče u Kuli podsetio o veličini investicije „ZTF“ u Pančevu, dok je premijerka Ana Brnabić u dve posete Vršcu naglasila značaj ulaganja u Južni Banat.

Mica Milakov

Vršačka, Subotička, Kovinska, Šabačka i Lava Tolstoja bez vode

Nikoleta Dragaš

Preventivni pregled i kad nema simptoma

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija