5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Faktor plus: Iznad cenzusa 6 stranaka, šansa SNS za rekord

Foto: logo/faktorplus.rs

Da se parlamentarni izbori održavaju u nedelju, cenzus bi prešlo 6 lista, a lista oko SNS mogla bi da osvoji blizu 60 odsto glasova, pokazuje poslednje predizborno istrazivanje agencije Faktor plus, koje objavljuje „Blic“.

Lista oko SNS-a osvojila bi 58,2 odsto glasova, dok bi SPS u koaliciji sa JS mogla da računa na 12,5 procenata glasova. Cenzus bi prešle i liste Aleksandra Šapića, Sergeja Trifunovića, Vojislava Šešelja i Miloša Jovanovića, dok su na pola procenta i manje od pola od ulaska u parlament Dosta je bilo, UDS, Zavetnici i Pokret za obnovu kraljevine, pokazuju rezultati istraživanja.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže da je moguće da vladajući naprednjaci osvoje i više od 60 odsto glasova. Kada je reč o izlaznosti, da se izbori održavaju u nedelju, na njih bi izašlo 46 odsto glasača. Istraživanje je rađeno na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije, na uzorku od 1.250 ispitanika, telefonskim putem, od 6. do 10. juna.

Related posts

Zukorlić: Nagraditi i afirmisati mlade talente

Katarina Popović

Istorijski rezultat SNS na lokalnim izborima u Pančevu

Katarina Popović

Vučić: Biće teška izborna utakmica, sve liste su protiv nas

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija