5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Vučić u Požegi: Nekadašnji požeški gigant PONOVO RADI PUNOM PAROM

Foto: vucic.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Požegu, gde otvara fabriku prehrambene industrije „Budimka Požega“, a potom obilazi radove na auto-putu.

Vučić prisustvuje otvaranju fabrike prehrambene industrije „Budimka d.o.o Požega“, a u 12:45 časova, Vučić će obići radove na auto-putu E-763, na deonici Preljina – Požega, tunel „Laz“.

Ova fabrika zapošljava 48 radnika i do sada je u nju uloženo više od 5,5 miliona evra. Ubrzo će biti investirano još 7 miliona evra i plan je da se zaposli još 150 radnika. Dugoročna saradnja sa više od 3.000 poljoprivrednih proizvođača je u planovima menadžmenta fabrike. Direktor fabrike, Aleksandar Marković je naglasio da on i njegova porodica žele da ulažu u obrazovanje mladih kadrova i da su zbog toga potpisali ugovor o dualnom obrazovanju sa Poljoprivrednom školom.

– Rekao sam Veri, Aleksandri i Draganu, oni su pokušavali od 2008. da uđu u „Budimku“. Ovo je simbol za sve nas, simbol za našu zemlju. Ne razumem se u sve što oni rade, ali, probao sam organski džem od maline, njihovu marmeladu koju sam kao dete voleo na palačinke da namažem, probao sam sok, sve je odlično – rekao je predsednik i dodao da porodici Marković želi sve najbolje i puno uspeha, a da će oni, kao država, učiniti sve da im pomognu.

– „Budimka“ se vratila i ovo je veliki uspeh za Srbiju – rekao je Vučić.

– Budimka je simbol za sve nas i našu zemlju. Posle gotovo 30 godina, 20 punih godina propasti uspeli smo da vratimo Budimku na velika vrata. Ovo ima budućnost, mi smo kao država pomogli – rekao je Vučić i dodao da je probao marmeladu i sokove.

Kaže da je Budimka izuzetan brend i da je veoma srećan što je ovde.

Prisutan je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

 

Predsednik sa radnicima i upravom fabrike trenutno obilazi proizvodni pogon nove fabrike „Budimka Požega“. Vučiću su ponuđeni proizvodi na degustaciju, tako da je i on imao priliku da proba kvalitetne džemove proizvedene u ovoj fabrici.

Našalio se i kako novinari samo čekaju da ga snime dok isprobava slatko, ali da će on kasnije kupiti proizvode, pa će ih isprobati.

– Volim malinu, ali je sve ukusno, rekao je predsednik.

On je poručio vlasniku Aleksandru da „gura, a da će država pomoći koliko može“.

Predsednik je dobio prvi džem od maline koji je proizveden u ovoj fabrici.

Related posts

Podizanje penzija uz posebna ovlašćenja i dostava na kućnu adresu

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Sve naše letelice spremne da gađaju na vežbi

Zorana Stekovic

Uhapšeni studenti: Ponašanje policije na najvišem nivou

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija