19. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Vučić u Požegi: Nekadašnji požeški gigant PONOVO RADI PUNOM PAROM

Foto: vucic.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Požegu, gde otvara fabriku prehrambene industrije „Budimka Požega“, a potom obilazi radove na auto-putu.

Vučić prisustvuje otvaranju fabrike prehrambene industrije „Budimka d.o.o Požega“, a u 12:45 časova, Vučić će obići radove na auto-putu E-763, na deonici Preljina – Požega, tunel „Laz“.

Ova fabrika zapošljava 48 radnika i do sada je u nju uloženo više od 5,5 miliona evra. Ubrzo će biti investirano još 7 miliona evra i plan je da se zaposli još 150 radnika. Dugoročna saradnja sa više od 3.000 poljoprivrednih proizvođača je u planovima menadžmenta fabrike. Direktor fabrike, Aleksandar Marković je naglasio da on i njegova porodica žele da ulažu u obrazovanje mladih kadrova i da su zbog toga potpisali ugovor o dualnom obrazovanju sa Poljoprivrednom školom.

– Rekao sam Veri, Aleksandri i Draganu, oni su pokušavali od 2008. da uđu u „Budimku“. Ovo je simbol za sve nas, simbol za našu zemlju. Ne razumem se u sve što oni rade, ali, probao sam organski džem od maline, njihovu marmeladu koju sam kao dete voleo na palačinke da namažem, probao sam sok, sve je odlično – rekao je predsednik i dodao da porodici Marković želi sve najbolje i puno uspeha, a da će oni, kao država, učiniti sve da im pomognu.

– „Budimka“ se vratila i ovo je veliki uspeh za Srbiju – rekao je Vučić.

– Budimka je simbol za sve nas i našu zemlju. Posle gotovo 30 godina, 20 punih godina propasti uspeli smo da vratimo Budimku na velika vrata. Ovo ima budućnost, mi smo kao država pomogli – rekao je Vučić i dodao da je probao marmeladu i sokove.

Kaže da je Budimka izuzetan brend i da je veoma srećan što je ovde.

Prisutan je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

 

Predsednik sa radnicima i upravom fabrike trenutno obilazi proizvodni pogon nove fabrike „Budimka Požega“. Vučiću su ponuđeni proizvodi na degustaciju, tako da je i on imao priliku da proba kvalitetne džemove proizvedene u ovoj fabrici.

Našalio se i kako novinari samo čekaju da ga snime dok isprobava slatko, ali da će on kasnije kupiti proizvode, pa će ih isprobati.

– Volim malinu, ali je sve ukusno, rekao je predsednik.

On je poručio vlasniku Aleksandru da „gura, a da će država pomoći koliko može“.

Predsednik je dobio prvi džem od maline koji je proizveden u ovoj fabrici.

Related posts

Novogodišnji bazar u Zmajevoj školi

Nikoleta Dragaš

Grad subvencioniše troškove komunalnih usluga najugroženijima

Jasmina Petkovic

Institut „Goša“ pokreće proizvodnju

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija