19. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Vitman: Posle projekata javno-privatnog partnerstva i Tamiške promenade, Pančevo postaje grad budućnosti

Foto: rtvpancevo

Gostujući u emisiji Buđenje uz Televiziju Pančevo, Maja Vitman, gradska menadžerka, najavila je da uskoro počinju radovi u okviru Projekta Javno-privatnog partnerstva na izgradnji 37 kilometara puteva. Prema njenim rečima, grad i naseljena mesta će dobiti putnu infrastrukturu, pre svega u prometnim ulicama, čime će se podići nivo bezbednosti.

Rekonstruisaće se  postojeće pešačke staze, uraditi nove, kao i biciklističke staza, a u planu je i da se urade novi parkinzi. Vitman je najavila da će u okviru pančevačke Promenade takođe biti urađena nova parking-mesta.

Prema rečima Maje Vitman, cilj je da se teritorija grada Pančeva i naseljenih mesta pokrije nedostajućom vodovodnom mrežom, kao i da se rekonstruiše postojeća.

On je istakla da je Pančevo dobilo Potamiški kolektor, novu mrežu fekalne kanalizacije od Severne zone do Luke Dunav, čime će biti omogućena i izgradnja fekalne kanalizacije i priključenje Glogonja, Kačareva i Jabuke. Uslediće izgradnja Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, koja će, kada bude završena, omogućiti celom gradu i svim naseljenim mestima dobijanje ekoloških standarda.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa Kancelarijom za upravljenje javnim ulaganjima Pančevo će dobiti sredstva za izgradnju nove i reknostrukciju postojeće vodovodne mreže u gradu, u naselju TIP Stanko, u Vojlovici, Ulici cara Dušana, Svetog Save.

Najavila je i da će se uređivati  škole, kao i da se već radi projekat za izgradnju novog vrtića na Strelištu i parcele za nove vrtiće u gradu.

Maja Vitman je istakla da će zahvaljujući svih ulaganjima u infrastrukturu i ostalim investicijma,  Pančevo biti grad budućnosti u kome će ljudi rado živeti i raditi.

Related posts

Izložba Udruženja „Ognjena Marija“ u Biblioteci

Jasmina Petkovic

Idealan izlet u kanjonu reke Nere

Nikoleta Dragaš

ĐOKIĆI ZA PRAZNIKE U NOVOM DOMU

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija