29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo Vesti

Galerija „Jovan Popović“ iz Opova otvorena za posetioce

Foto: printscreen/galerijajovanpopovic

Predsednik opštine dr Zoran Tasić, direktorka kulturne ustanove Katarina Nikolić Ralić i predsednik Upravnog odbora ONB Opovo Goran Bjelogrlić svečano su otvorili renoviranu galeriju „Jovan Popović“ u Opovu. Galerija je zatvorena u julu prošle godine kada je tokom olujnih dana, najverovatnije zbog udara groma ili prokišnjavanja krova, eksplodirala razvodna elektro-kutija u hodniku galerije i izazvala požar. Tom prilikom su izgorele elektroinstalacije, a znatno je oštećen i deo objekta zbog čega su obustavljene sve aktivnosti u galeriji.

Direktorka ustanove se zahvalila lokalnoj samoupravi na značajnoj podršci tokom projekta renoviranja i predstavila aktuelnu izložbu slika likovnih pokreta „Mediala“ i „Pančevo pet“ iz fundusa galerije.

„Posle nešto manje od godinu dana galerija je otvorila vrata svojim posetiocima, nastavljamo sa programom, trenutno je postavljena izložba izložba iz fonda galerije gde su poredstavljeni umetnici „Mediale“ i „Pančevačke petorke“, takođe i neke skulpture savremenih umetnika, tako da ovom prilikom pozivamo sve građane da ponovo posete galeriju i uživaju u umetničkim delima“, poručila je Katarina Nikolić-Ralić.

Predsednik opštine je pohavilio rad kulturnih radnika u Opštini Opovo, ističući kreativnost aktuelne direktorke i predsednika Upravnog odbora, napominjući brojne realizovane projekte iz oblasti pozorišta, filma, slikarstva, književnosti i naučno-popularnih sadržaja.

„Imamo priliku da posle nekog vremena ponovo otvorimo galeriju koja je sinonim Opštine Opovo, imali smo tu nesreću da nam se desio požar i da je iz tog razloga galerija bila jedno vreme zatvorena, danas na veliko zadovoljstvo svih naših sugrađana imamo priliku da vrata galerije ponovo otvorimo. Ono čime sam posebno zadovoljan i srećan da ovo nije jedini projekat iz oblasti kulture koji smo realizovali u prethodnom periodu i da je samo jedan u nizu. Ne smemo zanemariti činjenicu da smo kao kulturni centar bili domaćini velikih pozorišnih trupa, bioskopskih projekcija, takođe posle 20-30 godina krenuli smo u rekonstrukciju biblioteka u sva četiri naseljena mesta, pokrenuli smo projekat razvoja kulturnog turizma, koji je strateški veoma važan za razvoj privrede naše opštine, kao i niz drugih projekata iz oblasti kulture. Ponosan sam jer smo Opovu vratili onaj kulturni život koji je imao pre mnogo godina i Opovo danas u svakom smislu izgleda potpuno drugačije“, izjavio je Tasić.

Galerija „Jovan Popović“ ove godine obeležava jubilej 50 godina od izgradnje objekta i najavljuje kulturni program u vezi toga, kao i nastavak ostalih umetničkih aktivnosti.

Related posts

Avantura zelembaća u Idvoru prirediće radionicu iz oblasti ekologije

Nikoleta Dragaš

Dragan Đilas ponovo laže i obmanjuje javnost

Nikola Miloševski

Nova tribina „Spartanaca“ protiv narkomanije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija