2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Potpisan ugovor za brzu saobraćajnicu od Iverka do Lajkovca

FOTO : Ministarstvo građevinarstva

Ugovor o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i reguluaciji reke Kolubare, vredan 158 miliona evra, potpisan je danas u Beogradu.

Komercijalni ugovor potpisali su potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak i direktor kompanije „Čajna Šandong“ Džang Ðančao.

Izgradnjom ove saobraćajnice Valjevo i čitava okolina dobiće direktnu vezu sa auto-putem „Miloš Veliki“.

Sastavni deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Ukupna dužina deonice je 18,3 kilometara, a početak radova planiran je za 17. jun.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja.

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Rebublike Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 km/č, navodi se u saopštenju.

Potpisivanju komercijalnog ugovora prisustvovala je i ambasadorka Kine u Beogradu, Čen Bo, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Related posts

Ivanovo bez vode

Zorana Stekovic

Vučić sa britanskom ambasadorkom

Nikola Toadjer

„Seleuški višeboj“ čuva tradiciju održavanja krajiških igara

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija