25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Izbori Vesti

Zelenović na izborima može da računa samo na dva glasa – svoj i Dušana Petrovića

FOTO : tanjug

Aktuelni, ali još samo do 21. juna gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović u zanosu predizborne kampanje umislio je da je ozbiljan političar, pa u svojim istupima osim lokalne komentariše i tzv. visoku politiku.

Upućeni kažu da je to posledica plana njegovog šefa Dušana Petrovića da ga ugura na mesto predsednika Demokratske stranke, koja je inače u procesu raspada iako ova dvojica neprestano govore o nekakvom ujedinjenju. Biće da je taj nedosanjani san još jedna posledica neizdržive želje kriminalnog tandema Petrović-Zelenović da se po svaku cenu dočepa još više vlasti, odnosno para kojima će dodatno napuniti svoje ionako već prepune džepove.

U želji da se bave visokom politikom, ometa ih pre svega prošlost i nasleđe Dušana Petrovića, koji je tokom svog ministrovanja dao sve od sebe da upropasti srpsko sudstvo, ali i da ogroman broj ljudi ostavi na ulici, bez prihoda za život, a kada se na to doda i krađa 7 miliona evra iz budzeta grada Šapca za poslednje četiri godine upravljanja gradom, jasno je da ova dvojica nemaju šta da traže ne samo u Šapcu, nego u političkom životu uopšte.

Druga je stvar što i oni to ignorišu pa su za šaku vlasti spremni da obećaju sve skoro svakoj interesnoj grupi bez obzira na interes države i naroda. Politiku dodvoranja stranim centrima za koje Kosovo i Metohija nisu Srbija, demonstrirao je lično Zelenović po nalogu svog mentora Dušana Petrovića još prilikom posete Peći, gde je u izjavi tamošnjim medijima o Peći govorio kao o gradu nekakve Republike Kosovo, a ne kao o gradu na teritoriji južne srpske pokrajine.

Čak je uspeo i da napravi paralelu između Peći i Šapca, ali ne tako što je povezao dva srpska grada, već je istakao kako su i Peć i Šabac, kako je rekao, opozicioni gradovi. Iako je srpska kompletna srpska javnost bila zgrožena tim otvorenim Zelenovićevim dodvoravanjem Šiptarima, on sam nikada nije ni pokušao da objasni zašto Kosovo i Metohiju ne smatra Srbijom, već delom tzv. Republike Kosovo.

I sad kao da je sve u redu, kao da je neki patriota, on izlazi na izbore i obećava „kule i gradove“.

Njegovo političko nasleđe ipak svedoči o tome da u njegova obećanja može da veruje još samo njegov ortak i šef u lopovluku Dušan Petrović. Zato na predstojećim izborima 21. juna i može da računa na dva glasa – svoj i glas Dušana Petrovića, što im svakako neće biti dovoljno za ulazak u skupštinu grada, ali će biti dovoljno da ih pošalje tamo gde im je mesto. Daleko izvan političkog života i Šapca i Srbije.

Related posts

HUMANO: Radnica MUP iz Pančeva pravi kolače za kolege i zdravstvene radnike

Mica Milakov

Vučić:Moguće ukidanje vanrednog stanja krajem sledeće sedmice

Zorana Stekovic

Zbog radova nova trasa gradske linije broj 14

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija