23. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

VUČIĆ na TV Prva: Nećemo da se lažemo, nema srećnog rešenja za Kosovo

FOTO : instragram buducnostsrbije

Borićemo se čvrsti i snažno za Kosovo i Metohiju, naše interese i prava našeg naroda, ali za nas nema srećnog rešenja, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da se ne može očekivati da će velike sile i ključne zemlje promeniti svoj stav o nezavisnosti tzv. Kosova, te stav da nema promene granica sadašnjeg Kosova u odnosu na Srbiju.

Kako je istakao, to je potvrdio i Žozep Borel.

Pred nama je šest meseci teške političke borbe za naše nacionalne interese na Kosovu i Metohiji i za prava našeg naroda tamo.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da očekuje razgovore sa mnogima oko Kosova i Metohije.

– Lajčaka očekujem u Beogradu odmah posle izbora. Za nas tu nema srećnog rešenja, kako god bude, ne možemo biti naročito zadovoljni. Ne mogu da lažem ljude. Posao predsednika niti nekoga ko se bavi politikom nije da obmanjujemo ljude. Čvrsto i snažno ćemo da se borimo za interese našeg naroda na KiM. Pred nama je šest meseci do godinu dana teške borbe za život naših ljudi. Očekujem pritiske – rekao je Vučić.

– Očekujem i razgovore sa Ričardom Grenelom, i sa svima koji se interesuju za rešavanje pitanje KiM – rekao je Vučić.

Ipak, ističe, za nas tu „nema srećnog rešenja“.

Kako god da bude rešenje, Beograd ne može da bude naročito zadovoljan, ponavlja predsednik Srbije i dodaje da laganjem ili varanjem ljudi ne bi ništa mogao da postigne.

„Šta da radim (što Srbi to ne vole da čuju). Da ih lažem da ćemo da dobijemo izlaz kod Valone, a da ćemo u Elbasanu ne znam šta da radimo. Da će u Kačaniku da dočekaju srpsku reprezentaciju kada nešto postigne“, upitao je Vučić.

Dodao je da njegov posao, kao predsednika Srbije, nije da obmanjuje ljude.

Related posts

Vučić uputio saučešće Putinu povodom avionske nesreće

Zorana Stekovic

Istorijski rezultat SNS na lokalnim izborima u Pančevu

Katarina Popović

Predsednik Vučić pozvao na kampanju bez nasilja i poštovanje protivnika

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija