27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

U Prištini ukinute „mere reciprociteta“ prema centralnoj Srbiji; Vučić: Dobra odluka Prištine

Foto: Tanjug (Tara Radovanović)

Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena „mera reciprociteta“ prema centralnoj Srbiji. Predsednik Vučić pozdravio odluku Prištine da ukine sve zabrane trgovine sa Beogradom.

Vučić je, povodom odluke privremenih vlasti u Prištini, rekao da veruje u snagu srpske ekonomije, naših kompanija i da se može uspostaviti dobar biznis odnos Srba i Albanaca, od kojeg i jedni i drugi mogu imati velike koristi.

Avdulah Hoti je na sednici rekao da su odlukom ukinute sve prepreke za nastavak dijaloga, a ukoliko dijalog nema povoljan ishod mere reciprociteta ponovo će biti vraćene.Odluka stupa na snagu odmah.O

„Očekujemo da Srbija prekine kampanju protiv priznavanja Kosova. Očekujemo od partnera da izvrše pritisak na Srbiju“, naveo je Hoti.

Vlada je na današnjoj sednici poništila prethodne odluke vlade Aljbina Kurtija od 20. marta 2020. o postepenoj primeni reciprociteta sa Beogradom i odluku od 30. maja 2020. da dopuni izmene i dopune prve odluke o toj meri.

Related posts

Brnabić i Fabrici: Zajednička borba EU i SRB sa korona krizom

Zorana Stekovic

Sećanje na 17. mart

Katarina Popović

Predsednik Vučić razgovarao sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija