23. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Đurić: Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade

FOTO: tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade.

„Uveren sam da će u pokrajinskoj vladi Srpska lista dati iskren doprinos normalizaciji prilika na Kosovu i Metohiji i da će raditi na unapređenju međunacionalnih odnosa“, naveo je Marko Đurić u saopštenju.

Naglasio je da će Srpska lista, rukovođena srpskim državnim i nacionalnim interesima, i nadalje biti pouzdan branilac i simbol prisustva srpske države u južnoj pokrajini.

„Svaki pokušaj obespravljivanja srpskog naroda i napada na njegove najvitalnije interese biće propraćen odgovarajućom reakcijom Srpske liste. Želim mnogo sreće, nepokolebljivosti i hrabrosti predstavnicima Srpske liste u privremenim pokrajinskim institucijama“, poručio je Đurić.

Poslanici u kosovskoj skupštini izglasali su novu vladu. Srpska lista ima dva mesta. Goran Rakić iz Srpske liste obavljaće dužnost potpredsednika i ministra za lokalnu samoupravu, a Dalibor Jevtić iz Srpske liste predložen je da i dalje obavlja dužnost ministra za zajednice i povratak.

Related posts

OŠ „Bratstvo jedinstvo“ dobija sredstva za zamenu prozora

Jelena Obradović

„Želja“ demolirala „Omladinac“ za potvrdu jesenje titule

Mica Milakov

Ko je Nikola Džafo? Skrnavljenje srpske zastave, anti-srpske predstave i izložbe…

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija