23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Palma: Budućnost sa proverenim ljudima sa rezultatima

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je u okviru predizborne kampanje po jagodinskim selima da je dolazak te stranke na vlast 2004. godine označio kraj posrtanju privrede u Jagodini te da je budućnost u tom gradu sa proverenim ljudima koji imaju rezultate.

„Do našeg dolaska na vlast 2004. godine, u Jagodini je ostalo bez posla 10 hiljada radnika i praktično su nestale kompanije kao što su Fabrika kablova, Morava, Resava, Palas, Budućnost, Minel i ostale“, istakao je Marković i dodao da jagodinska privreda poslednje četiri godine beleži suficit, koji je, kako kaže, samo prošle godine iznosio blizu 8 miliona dolara, dok su sve fabrike koje su strani investitori otvorili proširile svoje kapacitete za nekoliko hiljada kvadrata i povećale broj radnika.

„Tako da mi nemamo razloga da brinemo za budućnost“, poručio je Marković.

On je naveo da je važno da u što više gradova i sela u Srbiji ima kulturno-umetničkih društava, kao i da je Jagodina redak primer „gde smo u gotovo svim selima, a ima ih 52, sagradili nove domove kulture i stvorili uslove za bavljenje kulturom i očuvanjem tradicije“.

„Srpsko kolo je ušlo u UNESKO kao deo naše kulturne nematerijalne baštine“, podsetio je Marković.

Na lokalnim izborima u Jagodini JS će izaći u koaliciji, zajedno sa SPS i SNS.

Na republičkom nivou JS će nastupiti u koaliciji sa SPS.

Related posts

Parović: Obnova ekonomije počinje od „antimafijaškog zakona“

Nikoleta Dragaš

Zelenović ne sme da prizna poraz na izborima, pa smislio dva sumanuta plana: Na delu nova prevara za građane Šapca!

Nikola Toadjer

Nedimović: Hoćemo pobedu sa više od 50 procenata

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija