28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Pančevo u istorijskom poslu, gradi se sistem za preradu otpadnih voda

Projekat Izgradnje integralnog sistema za sakupljanje ,odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda Grada Pančeva podrazumeva završetak izgradnje kanalizacione mreže otpadnih voda u Pančevu i svim naseljenim mestima, transport svih otpadnih voda iz grada i naseljenih mesta do Postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnju jedinstvenog postrojenja za preradu otpadnih voda za Grad Pančevo i sva naseljena mesta.

Pančevo će u narednom razvojnom periodu do 2025. godine realizovati projekat izgradnje integrisanog sistema za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda.

„Na ovaj način grad Pančevo će biti jedan od prvih gradova u Republici Srbiji koji će dobiti funkcionalno postrojenje za preradu otpadnih voda. Značaj ovog projekta je ogroman pre svega u ekološkom smislu, jer će biti zaštićen kvalitet podzemnih voda i otvorenih tokova Dunava, Tamiša, Nadela, Ponjavice i kanalske mreže. Vrednost ovog projekta iznosi 44 miliona evra i biće finansiran zajedničkim sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Pančeva“ rekao je Saša Pavlov.

Realizacijom ovog projekta sprečiće se zagađenje otvorenih vodotokova Tamiša, Dunava, Nadele, Ponjavice, kanalske mreže, zatim zagađenje podzemnih voda, životna sredina biće zdravija, kao i viši higijenski standard života građana u gradu i naseljenim mestima.

„Biće izgrađeno 175 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u svim naseljenim mestima. i 85 kilometara potisnog voda koji je neophodan za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda“ dodao je Pavlov.

Ovaj projekat predstavlja najveću investiciju do sada u oblasti infrastrukture i biće realizovan u dve faze, do 2030. godine, a biće finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Pančeva.

Related posts

Vitman: Posle projekata javno-privatnog partnerstva i Tamiške promenade, Pančevo postaje grad budućnosti

Nikoleta Dragaš

Vrtići u Pančevu spremni za mališane

Mica Milakov

NSZ Pančevo: 25 sertifikata polaznicima kurseva

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija