30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Mihajlovićeva: Devet milijardi evra za nove infrastrukturne projekte

Foto: Vlada Republike Srbije

„Srbija je danas politički stabilna država, sa stabilnim budžetom koji nam omogućava da realizujemo velike infrastrukturne projekte u koje će u okviru investicionog plana 2020-2025. biti uloženo devet milijardi evra“, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, istakla da je Srbija za četiri godine izgradila 350 km auto-puteva i rehabilitovala više od hiljadu regionalnih puteva.
„Sve što smo uradili u prethodnom periodu daje mi za pravo i legitimitet da kažem da ćemo izgraditi 500 km auto-puteva. Trenutno gradimo 250 km auto-puteva, a uložićemo i milijardu evra za rekonstrukciju i rehabilitaciju pet hiljada lokalnih i regionalnih puteva. Danas u Srbiji rade najbolje svetske kompanije, što je i dokaz naše političke stabilnosti“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da Srbija ulaže u železnički saobraćaj, te da će nakon obnavljanja 77 km barske pruge od Resnika do Valjeva, sledeće godine krenuti i obnova od Valjeva do granice sa Crnom Gorom, brzine 120 km/č.
„Barska pruga je izgrađena pre 44 godine i isto toliko nije ulagano u nju. Ova vlada je obnovila prvih 77 km i nastavljamo dalje. Mi danas imamo najveće železničko gradilište u jugoistočnoj Evropi, realizujemo projekat brze pruge od Beograda do Budimpešte vredan četiri milijarde evra. Sledeće godine krenućemo i u izgradnju brze pruge od Beograda do Niša, kojom će vozovi takođe saobraćati 200 km/č, a potom i od Niša do Preševa. Hoćemo da građani imaju osećaj drugačijeg i boljeg kvaliteta i načina života“, rekla je ona.

Related posts

Mašinci obeležili dan škole

Jasmina Petkovic

Sanacija betonskih površina u Kovačici i Padini

Nikoleta Dragaš

Upadljivo ćutanje medija koji su negativno orijentisani prema Vučiću

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija